Dovlecei prăjiţi

Iată una dintre cele mai gustoase, dar şi cele mai simple gustări de vară! În ce combinaţii ai savura aceşti dovlecei prăjiţi? Sau poate îi preferi simpli?
-
Ingrediente
2 dovlecei
2 ouă
1 ceşcuţă apă minerală
puţină faina
sare, piper
Mod de preparare
Spală dovleceii. Nu îi curăţa de coajă, ci doar taie-i în rondele.
Sărează şi piperează, după gust.
Separat, într-un castron, bate 2 ouă cu 1 ceşcuţă de apă minerală.
Adaugă făină în ploaie, după preferinţă: dacă doreşti ca aluatul să fie mai subţire, adaugă mai puţină făină, dacă doreşti o consistenţă ca de clătite, continuă să adaugi până când compoziţia devine moderat de groasă.
Pune şi aici sare şi piper.
Pune pe foc o cratiţă cu 50 ml de ulei şi lasă să se încingă.
După, dă rondelele de dovlecei prin compoziţia de mai sus şi prăjeşte pe ambele părţi.
