Dovlecei prăjiţi

11.07.2016 0 comentarii

Iată una dintre cele mai gustoase, dar şi cele mai simple gustări de vară! În ce combinaţii ai savura aceşti dovlecei prăjiţi? Sau poate îi preferi simpli?

  1. Ingrediente

    2 dovlecei
    2 ouă
    1 ceşcuţă apă minerală
    puţină faina
    sare, piper

    Mod de preparare

    Spală dovleceii. Nu îi curăţa de coajă, ci doar taie-i în rondele.

    Sărează şi piperează, după gust.

    Separat, într-un castron, bate 2 ouă cu 1 ceşcuţă de apă minerală.

    Adaugă făină în ploaie, după preferinţă: dacă doreşti ca aluatul să fie mai subţire, adaugă mai puţină făină, dacă doreşti o consistenţă ca de clătite, continuă să adaugi până când compoziţia devine moderat de groasă.

    Pune şi aici sare şi piper.

    Pune pe foc o cratiţă cu 50 ml de ulei şi lasă să se încingă.

    După, dă rondelele de dovlecei prin compoziţia de mai sus şi prăjeşte pe ambele părţi.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro