Dovlecei ungureşti

15.07.2015 0 comentarii

Uşor şi delicios, am putea spune, atunci când ne gândim la următorul preparat! Am pregătit dovlecei ungureşti şi rezultatul a fost de-a dreptul spectaculos!

  1. Ingrediente

    1kg dovlecei
    50 g unt
    100 ml smântână
    Zeama de la o jumătate de lămâie
    1 vârf de cuţit boia
    Mărar
    Sare

    Mod de preparare

    Taie dovleceii fideluţă. Sărează-i şi îndepărtează-le seminţele. Stropeşte-i cu sucul de lămâie. Lasă 20 de minute, după care stoarce uşor, adaugă-i într-o cratiţă, alături de unt şi pătrunjelul verde, tocat mărunt. Lasă să fiarbă, acoperit.

    Când sunt aproape gata, pune şi boia, mărar şi sare.

    La final, adaugă smântâna şi lasă să mai dea câteva clocote, după care ia de pe foc.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro