Dovlecei ungureşti

Uşor şi delicios, am putea spune, atunci când ne gândim la următorul preparat! Am pregătit dovlecei ungureşti şi rezultatul a fost de-a dreptul spectaculos!
-
Ingrediente
1kg dovlecei
50 g unt
100 ml smântână
Zeama de la o jumătate de lămâie
1 vârf de cuţit boia
Mărar
Sare
Mod de preparare
Taie dovleceii fideluţă. Sărează-i şi îndepărtează-le seminţele. Stropeşte-i cu sucul de lămâie. Lasă 20 de minute, după care stoarce uşor, adaugă-i într-o cratiţă, alături de unt şi pătrunjelul verde, tocat mărunt. Lasă să fiarbă, acoperit.
Când sunt aproape gata, pune şi boia, mărar şi sare.
La final, adaugă smântâna şi lasă să mai dea câteva clocote, după care ia de pe foc.
