Dublin Irish Pub, Vaslui

11.03.2010 1 comentarii
 1. articol trimis de Gospodina de Criza

  Irina Loghin & Dinu  Patriciu

  Care este legătura dintre cei doi?

  Simplu … Dublin (Irish pub) din Vaslui și berea Guinness la draft (halbă).
  Să presupunem că ești în Vaslui și vrei să vezi cu prietenii un meci și să bei o bere bună. Un Guinness autentic. Atunci, nu poți să faci acest lucru decât în “Dublin Pub”. Pub-ul se află la parterul hotelului Racova, în centrul orașului, lângă Consiliul Județean și Casa de Cultură a Sindicatelor “Constantin Tănase”, sub privirea atentă a statuii lui Ștefan cel Mare.


   

  Iată câteva imagini cu fațada și din interior ce reproduc perfect experiența sau atmosfera unui pub irlandez Guinness


  Eram acum vreo două săptămâni în trecere prin Vaslui şi soţul a insistat să merg și eu să “văd ce înseamnă o bere adevărată”. Și iată-mă cu un draft Guinness în faţă, profund mirată de aspectul atipic al acesteia. E ciudată, la prima vedere, pentru o novice ca mine care o aruncă în clătite sau o folosește ca sos la ficăței. Berea e neagra, și cu o spumă fină, cremoasă, care se menține până la sfârșit. Nu are nici bulele de aer, pișcărețe, ca apa minerală. E rafinată și gustoasă. Și cu o savoare pe care nu am întâlnit-o la celelalte beri. Cu uşurinţă ai crede că e capucino sau café frappe.

  Nu ne-ar fi deranjat să mancăm ceva tipic irlandez (o friptură de vită în Guinness, de exemplu). Deşi e singurul lucru care face notă discordantă cu atmosfera celtică, merge şi bucătăria românească mai ales că preţurile sunt accesibile iar gustul foarte bun (o ciorbă ţărănească de văcuţă – 6,2 lei, cotlet de porc la grătar – 14 lei).

  Să nu uit capitolul “toaletă”, piatra de încercare din cartea de vizită a oricărui restaurant. Ei, bine, ochiul critic al Gospodinei de Criză a fost plăcut surprins. Nu făcea notă discordantă cu restul. Gresia, faianța, mobilierul și, mai ales, oglinda formau un tot unitar cu designul de interior de…dincolo de usa. Convigeți-vă și voi!

  Atmosfera Romanian Guinness …

  Trecând peste detaliile gen design interior, meniu etc. nu vreau să uit atmosfera  melancolică liniștitoare, care îmi amintea de liceu și de perioada când eram mare fan “Acasă T.V”. Din boxe răsuna Natalia Oreiro.  După o succesiune de 3 piese sfâșietoare, când aveam impresia că după “Non me muero di amor” vor începe să se unduie la bar, pe ritmuri latino, fetițe în jambiere, salvarea a venit tocmai de la Cătălin Măruță, care anunță, la Happy Hour din plasmă, aniversarea Irinei Loghin.
  Eclipsată, din păcate, de vocea Nataliei Oreiro.
  Într-un final părăsim şi noi pub-ul cu atmosferă celtico – romano – latină şi ne îndreptăm spre hotel.
  Ne întâmpină un indicator care ne arată distanţele până la următoarele pub-uri Guiness: Paris – 2389 Km. sau Viena 1085 Km. 

  Trecem de indicator şi amuzaţi, ne amintim că suntem totuşi într-un spaţiu carpato- danubiano – pontic când vedem în faţă un banner PIXEL ART cu sloganul “Ţine pasul cu cel mai bun”.
  Cine o fi “cel mai bun”? de unde ideea cu pixelul “albastru” si de ce nuanța “violet” a flăcării … S-au înmulţit pixelii în România?


  Deja v-ați dat seama şi voi, cred, de legătura suspectă, obscură şi implicită a lui Dinu Patriciu în această poveste. Pixelul artistic de lângă Irish pub. 

  Cu lacrimi în ochi, închei experienţa Guinness din Vaslui!

  La Mulţi ani, Irina Loghin!

  Împodobeşte mamă bradul! şi …

   “Ruşine, Domnule Patriciu!”
     


  Adresa restaurant:
  Hotel Racova, Vaslui, Strada Ştefan cel Mare nr. 69, cod 730169,
  tel. 0235/ 361.055
  0740/ 176685
  www.racova.com 
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • cristina elena urse

  mama ce bere buna.... 5 stelute de la mine

  14.03.2010
Autor: ebucataria.ro