Dulceaţă de gutui

11.12.2017 0 comentarii

Ar fi păcat să treacă toamna fără să fi făcut şi tu câteva borcane de dulceaţă de gutui. Dacă nu ştii reţeta, iată mai jos o variantă simplă şi delicioasă!

  1. Ingrediente

    2 kg gutui
    600 g zahăr tos
    2 pliculeţe zahăr vanilat
    1 pahar (150 ml) apă
    sucul de la 1 lămâie
    coajă de lămâie

    Mod de preparare

    Curăţă de coajă gutuile. Dă-le prin razătoarea mare. Stropeşte-le cu jumătate din zeama de lămâie (pentru mai multă savoare şi pentru a nu se înnegri între timp) şi lasă-le deoparte.

    Separat, pune zahărul tos (ar trebui să avem aceeaşi cantitate de gutui rase şi aceeaşi cantitate de zahăr), zahărul vanilat şi apă într-un vas, amestecă bine şi pune pe foc pentru a forma siropul.

    Lasă pe foc, amestecând în continuu până se face un sirop mai gros.

    Când acesta este format, se adaugă şi gutuile rase.

    Amestecă uşor şi adaugă apoi câteva feliuţe de lămâie, cu coajă cu tot.

    Se amestecă în tot acest timp şi se mai lasă maximum 15 minute pentru a se lega dulceaţa.

    Se pune în borcane cât încă e caldă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro