DULCEGĂRII Bistrița-Năsăud: Prăjitură Raw Vegan cu ananas

16.07.2015 0 comentarii

Bucătăria Raw Vegan câștigă tot mai mulți adepți în ultima perioadă, iar unii renunță complet la alimentația veche pentru a se dedica acesteia, pe care o consideră mult mai sănătoasă.

  1. O bistrițeancă în vârstă de 34 ani, Iulia Țerea, a devenit atât de pasionată de Raw Vegan, încât a început să își creeze propriul rețetar, cea mai apreciată creație culinară a sa, printre prieteni și cunoștințe, fiind prăjitura cu ananas.

    Această prăjitură poate fi făcută și sub formă de tort. Se poate păstra mai mult timp la congelator, însă se consumă la cel puțin șase ore de la decongelare. "Prăjiturile Raw Vegan nu conțin zahăr, nu îngrașă, sunt foarte sănătoase și sățioase", ne spune Iulia.

    Pentru blat este nevoie de 250 grame migdale crude, 250 grame curmale fără sâmburi și 100 grame fulgi de cocos. Migdalele și curmalele se pun în apă la hidratat cel puțin 12 ore. Migdalele au o coajă care, după ce s-au înmuiat bine, se desprinde foarte ușor. Curmalele se curăță de sâmburi și căpăcele cu mare atenție. Toate ingredientele pentru blat se pun în blender și se mărunțesc bine. Blatul obținut se împarte în două părți egale. În tavă se pune folie de aluminiu cu colțurile ieșite în afară, pentru a le putea ridica la final, peste care se pune jumătate din blatul obținut și se dă la rece. Și cealaltă jumătate de blat va merge tot la frigider.

    Pentru cremă se folosesc 200 ml apa plată, 250 grame caju crud (pus la înmuiat cu 8 ore înainte — trebuie să fie bine hidratat), 150 grame de Carob (pudră de roșcove), 100 grame miere de rapiță și 70 grame ulei solid de cocos. Cajuul înmuiat se spală și se scurge foarte bine de apă. Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până se obține o cremă fină. Se scoate tava de la frigider și se întinde crema peste blat. Se dă din nou la rece.

    Pe deasupra vine stratul de fructe. Un ananas mare, copt, se curăță bine de coajă și se taie cubulețe, care se scurg de zeamă și se întind într-un strat gros peste crema deja întărită. Se dă din nou la rece.

    Jumătatea de blat rămasă, ținută în prealabil la rece, se întinde cu atenție peste stratul de ananas mărunțit și se dă la rece.

    La final, glazura: 6 linguri de Carob, 8 linguri ulei solid de cocos, 4 linguri de miere de rapiță, o linguriță esență de vanilie. Ingredientele se pun în blender și se mixează până se obține o glazură fină, care se întinde peste jumătatea de blat adăugată.

    Prăjitura se poate orna cu fulgi de migdale, nucă de cocos sau nucă măcinată.

    "Foarte important, trebuie ca ornatul să se facă imediat după ce glazura a fost întinsă, întrucât aceasta se întărește foarte repede din cauza uleiului solid de cocos. La final, se scoate prăjitura din tavă trăgând ușor în sus de colțurile de folie de aluminiu. Se desprinde folia și se feliază prăjitura", mai spune Iulia Țerea, urându-ne, în același timp, "Poftă bună!".

    Sursa: Agerpres

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro