DULCEGĂRII Timiș: Prăjitura tradițională cu cocos, de la Kikinda (Serbia)

28.06.2015 0 comentarii

E vară, cald, iar ceva dulce gătit fără prea mult deranj în casă este binevenit.

  1. Doamna Maria Petrov din Kikinda (Serbia) propune o rețetă străveche, cunoscută în tot Banatul istoric, dar care trece, cu siguranță, dincolo de aceste fruntarii.

    "Pentru prăjitura rapidă cu cocos avem nevoie de două pahare de iaurt, două pahare de făină, două pahare de zahăr, o jumătate de pahar de ulei, praf de copt, 100 de grame de nucă de cocos. Se amestecă cu lingura de lemn, se pune în tava unsă cu ulei și presărată cu făină și se bagă în cuptor. Când se răcește se pune glazura de ciocolată sau budincă. Deasupra se pune frișcă", spune Maria Petrov.

    Sursa: Agerpres

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro