Farfalle cu pui

11.05.2015 4 comentarii
  1. Denumirea de farfalle vine din cuvântul italian farfalla, care înseamnă fluture. Farfallele sunt un tip de paste cunoscute și utilizate de mai bine de 500 de ani.

    Ingrediente:

    • 100 gr farfalle;
    • 100 ml smantana dulce;
    • 30 gr parmezan;
    • 150 gr piept de pui;
    • 50 gr ciuperci proaspete;
    • pătrunjel și busuioc, uscate;


    Farfallelel se fierb în apă cu puțină sare, atâta timp cât scrie pe ambalaj.

    Puiul, tăvălit prin ierburile uscate, se frige-n tigaia antiaderentă, unsă cu puțin ulei. Această parte durează aproximativ zece minute, poate ceva mai mult dacă pieptul de pui e mai voluminos (e important să nu dați focul prea tare, puiul trebuie să să se pătrundă încet, să nu se ardă la suprafață).


    Ciupercile se frig împreună cu pieptul de pui. Dacă le lăsați întregi, vor rămâne fragede și zemoase.


    După ce luați pieptul de pui din tigaie, turnați smântâna dulce, adăugați parmezanul și încă puțin pătrunjel.


    Puneți apoi pastele în sos și stingeți focul.


    Amestecați puțin înainte de a pune pastele-n farfurie. Adăugați pieptul de pui la urmă.


    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • oana

    Imi stric tastatura pe site-ul vostru... in sensul ca salivez pe ea :D

    18.02.2010
  • Ivan DAN

    Felicitari Maestre! De patru zile de cand am aflat de site ma delectez in fiecare zi cu cate un spectacol fotoculinar.

    18.02.2010
  • Radu Popovici

    Sper sa nu deranjeze daca vin cu cateva precizari. Poate vor fi folositoare unora dintre cititori. Este mai bine daca pastele se fierb in apa cu multa sare (circa 1/2 lingurita la fiecare litru de apa folosit, sau chiar mai mult), caci aceasta intensifica gustul pastelor. Cantitatea corecta de sare se poate determina gustand pur si simplu apa: trebuie sa se simta gustul sarat. De asemenea, este mai eficient sa adaugati sarea in momentul in care apa da in clocot, caci sarea are proprietatea de a ridica temperatura de fierbere a apei cu cateva grade. Daca o puneti in apa la inceput, dureaza mai mult pana ce apa atinge punctul de fierbere. Apa trebuie sa clocoteasca zdravan cat timp fierb pastele. Clocotul agita farfalle-le si acestea nu se vor lipi unele de altele. Dupa ce scoateti carnea si ciupercile din tigaie, cand adaugati smantana amestecati viguros cu o spatula, racaind fundul tigaii, pentru a colecta sedimentele de proteine prajite lasate de carne. Acestea vor da un gust foarte bun sosului. Daca sedimentele raman in continuare lipite pe fundul tigaii, se pot arde, iar sosul capata un gust amarui.

    18.02.2010
  • Adi Hadean

    Dane:-) Radu, nici poveste de deranj:-), ba din contr?.

    18.02.2010
Autor: ebucataria.ro