Fasole bătută

03.04.2015 3 comentarii

Puține mâncăruri fără carne îmi plac atât de mult ca fasolea bătută. Fac rar, pentru că atunci când o am în față nu prea mă pot abține - iar ceapa aia prăjită cu boia, de deasupra, e unul dintre viciile mele. Dar dacă tot suntem în perioada Postului, mi-am zis că pot să mă răsfăț o dată în plus :)

  1. Puține mâncăruri fără carne îmi plac atât de mult ca fasolea bătută. Fac rar, pentru că atunci când o am în față nu prea mă pot abține - iar ceapa aia prăjită cu boia, de deasupra, e unul dintre viciile mele. Dar dacă tot suntem în perioada Postului, mi-am zis că pot să mă răsfăț o dată în plus. Dar de data asta m-am jucat un pic condimentele - ca un experiment.

    Ingrediente

    • 400 grame de fasole albă fiartă (eu am folosit fasole la conservă)
    • 4 căței de usturoi
    • 1 jumătate de linguriță de chimen
    • 1 jumătate de linguriță de boabe de coriandru
    • 1 linguriță de boabe de muștar
    • 1 jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
    • 2 linguri de boia
    • 1 ceapă
    • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui + 1 lingură de ulei pentru prăjit

    Rețetă

    Am scurs fasolea din conservă

    Fasole batuta - fasolea fiarta se scurge si se macina cu blenderul

    Am băgat blenderul în ea, până a devenit pastă. Apoi am amestecat-o cu usturoiul zdrobit și cu un amestec de chimen, coriandru, boabe de muștar și nucșoară - măcinate și ele.

    Fasole batuta - se amesteca cu ulei, usturoi, chimen, coriandru, nucsoara si boabe de mustar

    Le-am amestecat bine, turnând 3-4 linguri de ulei peste toate în timp ce le amestecam. Apoi am tăiat ceapa peștișori și am pus-o la prăjit într-o lingură de ulei.

    Fasole batuta - ceapa se prajeste in ulei

    Când s-a înmuiat, am pus cele 2 linguri de boia peste.

    Fasole batuta - ceapa se amesteca cu boia

    La urmă, am pus ceapa peste fasole, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Da, știu, nu foarte sănătos, dar la cât de rar fac, merită :)

    Fasole batuta

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • dragosmone

    mersi de idee pentru cina

    06.04.2011
  • Ioana Crisan

    humus romanesc ? :P chiar ma gandeam azi ce dor mi-e de fasole frecata si am gasit-o intamplator bantuind pe aici. cu siguranta o fac zilele astea :)

    13.04.2011
  • Rodica

    exceptionala reteta! este una din mincarurile mele preferate. se poate cu niste castraveciori murati? :)

    15.04.2011
Autor: Andrei Crivăț