Fasole bătută
Puține mâncăruri fără carne îmi plac atât de mult ca fasolea bătută. Fac rar, pentru că atunci când o am în față nu prea mă pot abține - iar ceapa aia prăjită cu boia, de deasupra, e unul dintre viciile mele. Dar dacă tot suntem în perioada Postului, mi-am zis că pot să mă răsfăț o dată în plus :)
-
Puține mâncăruri fără carne îmi plac atât de mult ca fasolea bătută. Fac rar, pentru că atunci când o am în față nu prea mă pot abține - iar ceapa aia prăjită cu boia, de deasupra, e unul dintre viciile mele. Dar dacă tot suntem în perioada Postului, mi-am zis că pot să mă răsfăț o dată în plus. Dar de data asta m-am jucat un pic condimentele - ca un experiment.
Ingrediente
- 400 grame de fasole albă fiartă (eu am folosit fasole la conservă)
- 4 căței de usturoi
- 1 jumătate de linguriță de chimen
- 1 jumătate de linguriță de boabe de coriandru
- 1 linguriță de boabe de muștar
- 1 jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
- 2 linguri de boia
- 1 ceapă
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui + 1 lingură de ulei pentru prăjit
Rețetă
Am scurs fasolea din conservă
Am băgat blenderul în ea, până a devenit pastă. Apoi am amestecat-o cu usturoiul zdrobit și cu un amestec de chimen, coriandru, boabe de muștar și nucșoară - măcinate și ele.
Le-am amestecat bine, turnând 3-4 linguri de ulei peste toate în timp ce le amestecam. Apoi am tăiat ceapa peștișori și am pus-o la prăjit într-o lingură de ulei.
Când s-a înmuiat, am pus cele 2 linguri de boia peste.
La urmă, am pus ceapa peste fasole, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Da, știu, nu foarte sănătos, dar la cât de rar fac, merită :)
Poftă bună :)
mersi de idee pentru cina
humus romanesc ? :P chiar ma gandeam azi ce dor mi-e de fasole frecata si am gasit-o intamplator bantuind pe aici. cu siguranta o fac zilele astea :)
exceptionala reteta! este una din mincarurile mele preferate. se poate cu niste castraveciori murati? :)