Fasole verde cu bacon

15.06.2015 0 comentarii

Fie că alegi fasolea verde proaspătă sau pe cea congelată, următoarea reţetă va face furori la petrecerile din vara asta. Simplă, gustoasă şi sănătoasă, ar putea chiar să le facă concurenţă micilor sau fripturilor cu care ne-am obişnuit deja.

  1. Aşadar, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti fasole verde cu bacon: 
     
    Fasole verde 500 g 
    Bacon 200 g
    Apă 1.5 l
    Sare 
     
    Pune la fiert 1.5 litri de apă cu o jumătate de linguriţă sare. Spală şi rupe capetele păstăilor. Când fierbe apa, adaugă păstăile. 
     
    Lasă-le aproximativ 15 minute, până devin crocante sau mai moi, în funcţie de preferinţă. 
     
    Scoate-le din apă şi scurge-le bine. 
     
    Apoi, înfăşoară pe 5-6 păstăi lungi câte o felie de bacon. Fixează cu câte o scobitoare şi apoi prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei.
     
    La fel de gustoase pot fi şi dacă le pregăteşti pe grătar. 
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro