Ficăței de pui cu ceapă verde

A fost vreme când mâncam cel puțin săptămânal mâncarea asta. Apoi o altă vreme când - poate pentru că mâncasem prea des - n-am mai mâncat, ani de zile. Ieri însă m-a pălit o poftă netrebnică. Și, pentru că eram un pic în criză de timp, dar îmi era și poftă, și foame, am ales cea mai rapidă variantă pe care o știu.
-
Ingrediente (pentru o porție)
- 200 g ficăței de pui
- 2 fire de ceapă verde
- 1 lingură de mărar verde tocat mărunt
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingură de ulei
- (opțional) cartofi, pentru garnitură
Rețetă
Mai întâi am spălat ficățeii în mai multe ape. După care i-am scurs bine și i-am curățat de "resturi" (vene sau alte chestii dubioase).
Am pus ceapa verde, tocată, la călit în puțin ulei.
După vreun minut, am pus ficățeii. I-am lăsat vreo 5 minute, amestecând în ei constant și întorcându-i pe toate părțile.
Când și-au schimbat culoarea, am pus mărarul și vinul. Am dat focul mai tare și am amestecat bine până s-a evaporat vinul.
Lângă ei am făcut un piure foarte simplu, amestecat cu puțin lapte și un pic de unt.
Poate pentru că mi-era poftă atât de tare, dar m-au uns pe suflet. Poftă bună :)

Gatesc de obicei ficatei,dar cu usturoi.Trebuie incercat si cu vin