Ficăței de pui cu ceapă verde

10.02.2018 1 comentarii

A fost vreme când mâncam cel puțin săptămânal mâncarea asta. Apoi o altă vreme când - poate pentru că mâncasem prea des - n-am mai mâncat, ani de zile. Ieri însă m-a pălit o poftă netrebnică. Și, pentru că eram un pic în criză de timp, dar îmi era și poftă, și foame, am ales cea mai rapidă variantă pe care o știu.

  1. Ingrediente (pentru o porție)

    • 200 g ficăței de pui
    • 2 fire de ceapă verde
    • 1 lingură de mărar verde tocat mărunt
    • 100 ml vin alb sec
    • 1 lingură de ulei
    • (opțional) cartofi, pentru garnitură

    Rețetă

    Mai întâi am spălat ficățeii în mai multe ape. După care i-am scurs bine și i-am curățat de "resturi" (vene sau alte chestii dubioase).

    Ficatei cu ceapa - ficateii se spala in mai multe ape

    Am pus ceapa verde, tocată, la călit în puțin ulei.

    Ficatei cu ceapa - ceapa verde se caleste in ulei

    După vreun minut, am pus ficățeii. I-am lăsat vreo 5 minute, amestecând în ei constant și întorcându-i pe toate părțile.

    Ficatei cu ceapa - se adauga ficateii in tigaie

    Când și-au schimbat culoarea, am pus mărarul și vinul. Am dat focul mai tare și am amestecat bine până s-a evaporat vinul.

    Ficatei cu ceapa - se adauga mararul si vinul

    Lângă ei am făcut un piure foarte simplu, amestecat cu puțin lapte și un pic de unt.

    Ficatei cu ceapa - se servesc cu piure de cartofi

    Poate pentru că mi-era poftă atât de tare, dar m-au uns pe suflet. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Liliana

    Gatesc de obicei ficatei,dar cu usturoi.Trebuie incercat si cu vin

    04.04.2011
Autor: Andrei Crivăț