Ficăţei de pui cu piure de cartofi

Cauţi un preparat consistent şi foarte gustos? L-ai găsit! Prepară aceşti ficăţei de pui cu piure de cartofi şi vei fi încântat de rezultatul delicios!
-
- Ingrediente
1 kg de cartofi galbeni
un praf de sare
100 g unt
1 ceaşcă lapte
ulei
300 g ficat de pui
½ ceaşcă apa
1 ceapă
Mod de preparare
Fierbe în coajă cartofii, iar în apă adaugă şi un pic de sare. Lasă-i aproximativ 20 de minute.
Când sunt fierţi, scoate-i, curăţă-i de coajă şi pasează-i cu furculiţa.
Pune-i pe foc într-o cratiţă şi amestecă cu 100 g unt şi 1 ceaşcă lapte, adăugate treptat.
Într-o altă cratiţă, încinge un pic de ulei şi adaugă ficăţeii de pui, intoarce-i de pe o parte pe alta astfel încât să prindă o crustă frumoasă.
Adaugă ½ ceaşcă de apă şi lasă-i să fiarbă până se evaporă toată apa şi sunt făcuţi.
Când au prins o crustă arămie, scoate-i pe un platou. Sărează, piperează.
În uleiul care a rămas în cratiţă, prăjeşte o ceapă pe care ai tăiat-o fideluţă şi las-o până se înmoaie.
Aşază pe o farfurie mare piureul cald, ficăţeii calzi, ceapa peste ei şi serveşte cu o salată de varză roşie, murată.
