Ficăţei de pui cu piure de cartofi

19.05.2018 0 comentarii

Cauţi un preparat consistent şi foarte gustos? L-ai găsit! Prepară aceşti ficăţei de pui cu piure de cartofi şi vei fi încântat de rezultatul delicios!

    1. Ingrediente


    1 kg de cartofi galbeni
    un praf de sare
    100 g unt
    1 ceaşcă lapte
    ulei
    300 g ficat de pui
    ½ ceaşcă apa
    1 ceapă

    Mod de preparare

    Fierbe în coajă cartofii, iar în apă adaugă şi un pic de sare. Lasă-i aproximativ 20 de minute.

    Când sunt fierţi, scoate-i, curăţă-i de coajă şi pasează-i cu furculiţa.

    Pune-i pe foc într-o cratiţă şi amestecă cu 100 g unt şi 1 ceaşcă lapte, adăugate treptat.

    Într-o altă cratiţă, încinge un pic de ulei şi adaugă ficăţeii de pui, intoarce-i de pe o parte pe alta astfel încât să prindă o crustă frumoasă.

    Adaugă ½ ceaşcă de apă şi lasă-i să fiarbă până se evaporă toată apa şi sunt făcuţi.

    Când au prins o crustă arămie, scoate-i pe un platou. Sărează, piperează.

    În uleiul care a rămas în cratiţă, prăjeşte o ceapă pe care ai tăiat-o fideluţă şi las-o până se înmoaie.

    Aşază pe o farfurie mare piureul cald, ficăţeii calzi, ceapa peste ei şi serveşte cu o salată de varză roşie, murată.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro