Fish fingers cu orez şi sos de smântână

13.07.2018 0 comentarii

Renunţă la batoanele de peşte din comerţ! Şi tu poţi prepara o variantă a lor mult mai gustoasă şi mai sănătoasă: fish fingers cu orez şi sos de smântână!

  1. Ingrediente

    1 morcov
    1 ţelină
    200 g mazăre
    ½ borcan boabe de porumb
    1 cană orez
    150-200 ml smântână
    2 căţei de usturoi
    un pic hrean ras
    ½ legătură patrunjel
    600 g peşte fără oase (cod, pangasius, halibut)
    2 linguri ulei
    1 ½ cană pesmet
    1 linguriţă sare
    ¼ linguriţă piper
    ¼ cană făină
    2 ouă mari

    Mod de preparare

    Pune apa cu sare la fiert şi, când dă în clocot, adaugă legumele tăiate rondele, cu excepţia boabelor de porumb care vor fi adăugate la final.

    Lasă-le să fiarbă bine şi, când sunt gata, scoate legumele într-o farfurie mai mare.

    Strecoară trei căni din supa de legume şi pune-o într-un alt vas, la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă în ploaie o cană de orez (spălat în prealabil). Lasă să fiarbă până orezul este închegat şi moale.

    Pregăteşte apoi batoanele de peşte.

    Într-un vas, combină pesmetul, sarea şi piperul.

    Într-un alt bol să ai făină, iar în al treilea vas bate ouăle.

    Formează batoane dreptunghiulare din peşte, dă-le mai întâi prin făină, apoi prin ouă, după care prin pesmet. Dacă vrei să fie ceva mai groase, le mai poţi da încă o dată prin ou şi apoi iar prin pesmet.

    Încinge într-o cratiţă aproximativ 150 ml de ulei şi apoi adaugă batoane în cratiţă. Lasă până se rumenesc uşor, după care întoarce-le pe cealaltă parte.

    Când sunt gata, scoate-le şi lasă-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge grăsimea.

    Între timp, prepară sosul de smântână: amestecă într-o farfurie 150-200 ml de smântână cu 2 căţei de usturoi pisaţi bine, 1 vârf de linguriţă hrean ras şi ½ legătură pătrunjel, tocat mărunt.

    Aşază batoanele de peşte pe un platou şi serveşte alături de orez, legume (peste care ai adăugat şi boabele de porumb) şi sosul de smântână.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro