Frigărui lipicioase
-
Eu mult am salivat de când am văzut rețeta asta până am avut timp s-o fac. Frigăurile astea lipicioase sunt o minune - dulci și iuți, foarte aromate, foarte potrivite pentru o seară de vară. Am adaptat-o după o rețetă a lui Ainsley Harriot (un băiat pe care mi-aș dori să-l cunosc cândva) preluată din cartea "Mâncăruri rapide cu grăsimi puține", pe care mi-au oferit-o cei de la Editura Trei.
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 500 gr piept de pui
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de miere
- 4 linguri sos de roșii
- 4 linguri de sos Worchestershire
- 2 lingurițe de muștar iute
- 2 lingurițe de sos Tabasco
- sare, piper
Rețetă
Mai întâi și mai întâi, am făcut o marinadă, amestecând mierea cu usturoiul zdrobit, cu sosul de roșii (de casă), cu sosul Worchestershire, muștarul, sosul Tabasco, sare și piper. Le-am amestecat bine.
Apoi am tăiat pieptul de pui felii (ca pentru șnițel) iar feliile le-am tăiat fășii subțiri, late de-un deget. Pe care le-am amestecat cu marinada
Când s-au amestecat bine, le-am acoperit cu folie și le-am dat la frigider pentru 2 ore.
În ăst timp, am pus 8 țepușe de bambus (pentru frigărui) la înmuiat într-o tavă cu apă. Le-am lăsat cam 20 de minute.
După ce-au trecut cele 2 ore, am scos carnea din marinadă și am înfipt-o pe țepușe.
Țepușele le-am pus pe grătarul (foarte) bine încins
Le-am lăsat 1-2 minute pe fiecare parte.
Le-am asortat cu niște cartofi copți cu cimbru verde - o potriveală mai bună nu cred că se găsea.
Sunt, pe de-o parte, foarte ușor de făcut, iar pe de alta, foarte, foarte aromate - și ușor caramelizate, de la miere. Merită să le încercați, au un gust plăcut, exotic și provocator. Poftă bună :)
Simplu si gustos! Cred ca voi face si eu cartofi cu cimbru, mai ales ca am descoperit o tufa generoasa in gradina bunicii :)
Mi s-a facut brusc foame :)
@Iulia - taie cartofii in sferturi, unge-i bine cu ulei de masline, presara cimbru verde din belsug, pune putina sare, putin piper. Amesteca-le bine pe toate, apoi pune-i intr-o tava, cu o cana-doua de apa si da-i la cuptor, la foc mediu, 30-40 de minute, pana sunt fragezi. ii incerci cu o scobitoare. Ai grija sa nu se arda prea tare :) @Andrei MGS- ma bucur, cam asta e si ideea. Sa le incerci, sunt foarte bune.
Mersi pentru sfaturi! Cred c? merge bine cimbrul ?i la sosuri de tomate pentru paste.