Frigărui lipicioase

17.08.2010 5 comentarii
  1. Eu mult am salivat de când am văzut rețeta asta până am avut timp s-o fac. Frigăurile astea lipicioase sunt o minune - dulci și iuți, foarte aromate, foarte potrivite pentru o seară de vară. Am adaptat-o după o rețetă a lui Ainsley Harriot (un băiat pe care mi-aș dori să-l cunosc cândva) preluată din cartea "Mâncăruri rapide cu grăsimi puține", pe care mi-au oferit-o cei de la Editura Trei.

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 500 gr piept de pui
    • 4 căței de usturoi
    • 2 linguri de miere
    • 4 linguri sos de roșii
    • 4 linguri de sos Worchestershire
    • 2 lingurițe de muștar iute
    • 2 lingurițe de sos Tabasco
    • sare, piper

    Rețetă

    Mai întâi și mai întâi, am făcut o marinadă, amestecând mierea cu usturoiul zdrobit, cu sosul de roșii (de casă), cu sosul Worchestershire, muștarul, sosul Tabasco, sare și piper. Le-am amestecat bine.

    Frigarui lipicioase - se amesteca mierea, usturoiul zdrobit, sosul worchestershire, sosul tabasco si mustarul intr-o marinada

    Apoi am tăiat pieptul de pui felii (ca pentru șnițel) iar feliile le-am tăiat fășii subțiri, late de-un deget. Pe care le-am amestecat cu marinada

    Frigarui lipicioase - puiul se amesteca in marinada

    Când s-au amestecat bine, le-am acoperit cu folie și le-am dat la frigider pentru 2 ore.

    Frigarui lipicioase - marinada cu puiul se pune la rece pentru 2 ore

    În ăst timp, am pus 8 țepușe de bambus (pentru frigărui) la înmuiat într-o tavă cu apă. Le-am lăsat cam 20 de minute.

    Frigarui lipicioase - tepusele de bambus pentru frigarui se tin la inmuiat 20 de minute

    După ce-au trecut cele 2 ore, am scos carnea din marinadă și am înfipt-o pe țepușe.

    Frigarui lipicioase - carnea de pui marinata se infige in tepuse

    Țepușele le-am pus pe grătarul (foarte) bine încins

    Frigarui lipicioase - frigaruile se pun pe gratarul incins

    Le-am lăsat 1-2 minute pe fiecare parte.

    Frigarui lipicioase - frigaruile se intorc pe toate partile pana se patrund

    Le-am asortat cu niște cartofi copți cu cimbru verde - o potriveală mai bună nu cred că se găsea.

    Frigarui lipicioase - se servesc alaturi de garnitura de cartofi copti

    Sunt, pe de-o parte, foarte ușor de făcut, iar pe de alta, foarte, foarte aromate - și ușor caramelizate, de la miere. Merită să le încercați, au un gust plăcut, exotic și provocator. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Iulia

    Simplu si gustos! Cred ca voi face si eu cartofi cu cimbru, mai ales ca am descoperit o tufa generoasa in gradina bunicii :)

    17.08.2010
  • Andrei MGS

    Mi s-a facut brusc foame :)

    17.08.2010
  • andrei crivat

    @Iulia - taie cartofii in sferturi, unge-i bine cu ulei de masline, presara cimbru verde din belsug, pune putina sare, putin piper. Amesteca-le bine pe toate, apoi pune-i intr-o tava, cu o cana-doua de apa si da-i la cuptor, la foc mediu, 30-40 de minute, pana sunt fragezi. ii incerci cu o scobitoare. Ai grija sa nu se arda prea tare :) @Andrei MGS- ma bucur, cam asta e si ideea. Sa le incerci, sunt foarte bune.

    17.08.2010
  • Iulia

    Mersi pentru sfaturi! Cred c? merge bine cimbrul ?i la sosuri de tomate pentru paste.

    17.08.2010
  • mariusrusu

    17.08.2010
Autor: Andrei Crivăț