Friptură de găscă cu salată de sfeclă roşie

Chiar dacă pare pretenţios, acest preparat nu este deloc unul complicat, ba chiar dimpotrivă! Încearcă şi tu friptură de găscă cu salată de sfeclă roşie.
-
Ingrediente
1 piept de găscă
1 căpăţână usturoi
1 cană apă
1 cană vin roşu
seminţe de rodie
1 sfeclă roşie
sare, piper
zeamă de lămâie
ulei de măsline
Mod de preparare
Spală, după care usucă pieptul de găscă pe un prosop de hârtie.
Sărează, piperează, taie în două bucăţi şi căleşte-le puţin în ulei.
După aceea, împănează cu usturoiul tăiat şi dă la cuptor într-o cratiţă mai mare, în care ai adăugat 1 cană de apă şi 1 cană de vin roşu.
Lasă până este pătruns, aproximativ 1 oră şi jumătate.
Când este gata, scoate, taie felii şi aşază pe un platou. Dacă mai este nevoie, mai dă cu puţină sare şi piper.
Adaugă peste şi câteva seminţe de rodie.
Între timp, coace la cuptor, într-o tigaie separat, 1 sfeclă roşie, întreagă.
Când este gata, scoate, curăţă un pic, dă prin razătoarea mare, adaugă într-un bol şi asezonează cu 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie.
Serveşte friptura cu această salată de sfeclă roşie.
