Friptură de miel cu legume

25.04.2016 0 comentarii

Clasic, dar atât de gustos! Vrei să nu dai greş cu meniul de Paşte? Pregăteşte şi tu friptura de miel cu legume! Ce condimente preferi când găteşti reţeta asta?

  1. Clasic, dar atât de gustos! Vrei să nu dai greş cu meniul de Paşte? Pregăteşte şi tu friptura de miel cu legume! Ce condimente preferi când găteşti reţeta asta?

    Ingrediente

    1 bucată muşchi de miel
    sare, piper
    10 căţei usturoi
    1 cană supa în care a fiert carnea
    1 ceapă
    1 ardei roşu
    1 ardei galben
    1-2 cartofi
    pătrunjel

    Mod de preparare

    Ia o bucată de muşchi de miel şi pune-o într-un vas cu apă, apă cât să o acopere.

    După ce dă în clocot, mai lasă să fiarbă aproximativ 15 minute.

    Scoate, sărează şi piperează.

    Împănează apoi cu usturoi: ia 10 căţei de usturoi, taie-i pe lungime, crestează carnea ici, colo şi adaugă acolo usturoiul.

    Ia un vas termorezistent, adaugă aici carnea. Peste carne pune 1 cană din supa în care a fiert carnea, 1-2 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi pe jumătate şi dă la cuptorul  încins în prealabil, pentru 30 de minute.

    Într-o tigaie, căleşte un pic ceapa tăiată solzişori şi ardeii tăiaţi fâşii.

    Când sunt gata, se aşază într-o farfurie carnea, lângă legumele, se toarnă un pic şi din sosul din vasul de la cuptor şi se presară deasupra pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro