Friptură de miel şi vită

25.04.2016 0 comentarii

O combinaţie interesantă, gustoasă şi potrivită ocaziilor speciale, pregăteşte friptură de miel şi vită pentru o masă delicioasă, dar şi foarte consistentă!

  1. Ingrediente

    3 bucăţi de pulpă de vită
    3 bucăţi de carne de miel (pulpă, cotlet..)
    sare, piper
    1 ceaşcă vin roşu
    10 căţei de usturoi
    1 vârf de linguriţă sare
    apă

    Mod de preparare

    Ia bucăţile de carne de vită şi miel şi spală-le.

    Lasă-le să se zvânte pe un prosop absorbant.

    Sărează şi piperează.

    Pune-le la prăjit, într-o cratiţă cu ulei încins.

    Prăjeşte-le foarte bine şi, după aceea, când sunt aproape gata, toarnă peste 1 ceaşcă de vin roşu.

    Realizează şi un mujdei de usturoi: curăţă 10 căţei de usturoi, taie-i mărunt, adaugă 1 vârf de linguriţă de sare peste, pisează-i foarte bine şi amestecă-i cu un pic de apă.

    Toarnă acest amestec peste friptura de pe foc.

    După, mai lasă 5-10 minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro