Friptură de miel şi vită
O combinaţie interesantă, gustoasă şi potrivită ocaziilor speciale, pregăteşte friptură de miel şi vită pentru o masă delicioasă, dar şi foarte consistentă!
-
Ingrediente
3 bucăţi de pulpă de vită
3 bucăţi de carne de miel (pulpă, cotlet..)
sare, piper
1 ceaşcă vin roşu
10 căţei de usturoi
1 vârf de linguriţă sare
apă
Mod de preparare
Ia bucăţile de carne de vită şi miel şi spală-le.
Lasă-le să se zvânte pe un prosop absorbant.
Sărează şi piperează.
Pune-le la prăjit, într-o cratiţă cu ulei încins.
Prăjeşte-le foarte bine şi, după aceea, când sunt aproape gata, toarnă peste 1 ceaşcă de vin roşu.
Realizează şi un mujdei de usturoi: curăţă 10 căţei de usturoi, taie-i mărunt, adaugă 1 vârf de linguriţă de sare peste, pisează-i foarte bine şi amestecă-i cu un pic de apă.
Toarnă acest amestec peste friptura de pe foc.
După, mai lasă 5-10 minute.