Friptură de porc cu ciuperci
Dacă nu mai ştii cu ce să asociezi carnea, îţi dăm o idee perfectă! Optează pentru friptură de porc cu ciuperci: uşor de făcut, savuroasă şi de efect!
-
Ingrediente
1 bucată de carne de porc
2-3 căţei de usturoi
1 pahar de vin alb
1 pahar de apă
2 linguri de ulei
Câteva roşii
150 ml bulion
Câteva ciuperci din cutie sau proaspete, călite puţin înainte
Ceapă tocată mărunt
Ardei gras
Mărar şi pătrunjel tocate mărunt
Sare, piper
Mod de preparare
Ia bucata de carne, împănează cu usturoi, sărează, piperează şi adaugă într-o tavă termorezistentă.
Peste, toarnă 1 pahar de apă, 1 pahar vin alb şi 2 linguri de ulei. Lângă friptură mai poţi adăuga 2 roşii şi 2-3 căţei de usturoi.
Dă la cuptor, dar între timp, ai grijă să mai stropeşti când şi când friptura cu sosul din tavv. Lasă până se pătrunde.
Când este gata, scoate pe o farfurie, împreună cu roşiile şi o parte din sos. Peste, mai poţi adăuga şi un pic de bulion.
Amestecă separat ciupercile cu ceapă tocată mărunt, ardei gras, mărar şi pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper.
Savurează friptura de porc cu această garnitură din ciuperci.