Friptură de porc cu paste

Ai asociat până acum carnea de porc cu pastele? Dacă nu, încearcă o reţetă inedită de friptură de porc cu paste! Consistentă, simplă şi foarte gustoasă!
-
Ingrediente
1 bucată de muşchi de porc (300 g)
câţiva căţei de usturoi
ulei
1 ceaşcă de apă
paste melci
1 ceaşcă bulion
2 căţei de usturoi
sare, piper
pătrunjel
Mod de preparare
Ia o bucată de muşchi de porc, cam de 300 g, spală şi împănează cu căţei de usturoi.
Aşază într-o folie de aluminiu şi pune într-o tavă de cozonac.
În această tavă adaugă un strop de ulei şi o ceaşcă de apă rece.
Dă la cuptor timp de 20 de minute. Aproape de final, se desface un pic folia şi se încearcă cu furculiţa pentru a vedea dacă e făcut.
Deschide folia şi mai lăsa aşa câteva minute, la cuptor, cât să prindă o crustă rumenie.
Se scoate din cuptor, se lasă un pic să se răcească şi se taie felii.
Separat, fierbe pastele în prealabil.
Prepară sosul, adăugând într-o cratiţă, pe foc, 1 ceaşcă de bulion, 2 căţei de usturoi, sare, piper şi lasă aproximativ 5 minute. La final, presară pătrunjel tocat mărunt.
