Friptură de pui cu cartofi şi ciuperci la cuptor
Carnea nu ar fi la fel de savuroasă dacă nu am combina-o cu legume, de exemplu! Aşadar, ce zici de o delicioasă friptură de pui cu cartofi şi ciuperci la cuptor?
-
Ingrediente
10 cartofi
2-3 copane de pui
sare, piper, boia de ardei dulce, rozmarin
2 morcovi
2 castraveţi
3-4 ciuperci
unt
brânză
kaizer
1 dovlecel tăiat mărunt
Mod de preparare
Spală cartofii şi morcovii şi pune-i la fiert, într-o oală cu apă cât să îi acopere.
Lasă aproximativ 20 de minute după ce apa dă în clocot. Apoi, scoate legumele, curăţă de coajă cartofii, după care lasă-i deoparte.
Separat, spală copanele de pui şi pune-le în apă rece (fără pieliţă), pe foc şi lasă-le să dea într-un clocot, aproximativ 10 minute.
Când sunt gata, scoate-le, lasă-le să se scurgă un pic, după care unge-le cu puţin ulei de măsline, dă-le cu sare, piper, boia de ardei dulce şi rozmarin.
Ia o tavă de cuptor, întinsă, unge-o cu unt şi aşază copanele de pui, după care adaugă cartofii, morcovii şi doi castraveţi cruzi.
În mijlocul tăvii aşază ciupercile, curăţate şi spălate în prealabil. Umple-le mijlocul cu un pic de unt, brânză, bucăţele de kaizer şi dovlecel tăiat mărunt, după care rade din nou peste ele brânză.
Dă la cuptor pentru maximum 20 de minute, până când carnea este pătrunsă.