Friptură de pui la cuptor

19.08.2015 0 comentarii

Carne de pui, legume proaspete şi condimente aromate într-un preparat gustos şi simplu. Află mai jos cum să prepari cea mai bună friptură de pui la cuptor!

  1. Ingrediente

    1 pui (poţi pune doar piept sau doar piept şi copane)
    1 legătură pătrunjel
    Cimbru, sare, piper
    2 morcovi
    5 căţei usturoi
    7 ciuperci
    2 cepe
    Boabe de muştar sau muştar la borcan
    5 cartofi

    Mod de preparare


    Spală puiul sau bucăţile de carne, zvântă, după care împănează cu căţei de usturoi tăiaţi pe jumătate.

    Formează un amestec din mujdei de usturoi, 1 linguriţă muştar pastă, 1 vârf cuţit de sare şi piper măcinat. Unge puiul cu această cremă.

    Întreg sau porţionat, cum doreşti, aşază puiul în tava unsă cu puţin ulei.

    Lângă, pune toate legumele tăiate rondele şi toarnă peste o cană de apă fiartă. Dacă doreşti, pentru mai multă savoare, poţi adăuga în apă şi 1 cub amestec de pui.

    Dă la cuptor şi lasă aproximativ 45 de minute sau până se rumeneşte.

    Scoate, aşază pe un platou şi presară pătrunjel mărunţit.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro