Friptură de raţă cu lămâie

11.10.2016 0 comentarii

Chiar dacă exotică după nume, această friptură de raţă cu lămâie este foarte simplu de preparat şi, bineînţeles, foarte gustoasă! Iată reţeta! O încerci şi tu?

  1. Ingrediente

    1 raţă
    1 morcov
    1 ceapă
    1 ardei gras
    sare, piper
    salată verde
    lămâie
    castraveţi

    Mod de preparare

    Ia raţa, portioneaz-o şi pune la fiert, într-un vas cu apă rece (cât să o acopere cu 2-3 degete).

    În acelaşi vas, pentru un plus de gust, mai adaugă 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras – toate spălate, curăţate şi întregi.

    Fierbe până când raţa s-a pătruns, cam 40-45 de minute.

    Scoate fiecare bucată, sărează şi piperează.

    Într-o tigaie, pe foc, încinge cam 100-150 ml de ulei.

    Prăjeşte apoi fiecare bucată de carne, pe o parte şi pe cealaltă, până toate se rumenesc frumos.

    Scoate pe un platou şi adaugă legumele fierte, alături de salată verde, lămâie şi castraveţi tăiaţi rondele.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro