Friptură de raţă cu lămâie

Chiar dacă exotică după nume, această friptură de raţă cu lămâie este foarte simplu de preparat şi, bineînţeles, foarte gustoasă! Iată reţeta! O încerci şi tu?
-
Ingrediente
1 raţă
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
sare, piper
salată verde
lămâie
castraveţi
Mod de preparare
Ia raţa, portioneaz-o şi pune la fiert, într-un vas cu apă rece (cât să o acopere cu 2-3 degete).
În acelaşi vas, pentru un plus de gust, mai adaugă 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras – toate spălate, curăţate şi întregi.
Fierbe până când raţa s-a pătruns, cam 40-45 de minute.
Scoate fiecare bucată, sărează şi piperează.
Într-o tigaie, pe foc, încinge cam 100-150 ml de ulei.
Prăjeşte apoi fiecare bucată de carne, pe o parte şi pe cealaltă, până toate se rumenesc frumos.
Scoate pe un platou şi adaugă legumele fierte, alături de salată verde, lămâie şi castraveţi tăiaţi rondele.
