Friptură de vită cu cartofi şi mazăre
Fripturile sunt excelente în combinaţiile potrivite! De exemplu, ai putea opta pentru friptură de vită cu cartofi şi mazăre! Ei, ce zici de asocierea aceasta?
-
Ingrediente
400 g carne de vită (muşchi sau pulpă)
1 cană suc de roşii
½ linguriţă piper
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit cimbru
½ căpăţână usturoi
1 ceşcuţă de vin roşu
200 g mazăre
4 cartofi
ulei de măsline
sare, piper
Mod de preparare
Spală şi usucă pe un prosop de hârtie carnea de vită. Sărează, piperează şi adaug-o într-o oală. Acoperă cu apă şi dă la cuptor.
Cu 15 minute înainte de a închide focul la cuptor, pregăteşte un amestec din 1 cană suc de roşii, ½ linguriţă piper, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit cimbru şi ½ căpăţână de usturoi, tăiată mărunt. Adaugă peste toate acestea 1 ceşcuţă de vin roşu. Toarnă totul peste carnea de la cuptor şi mai lasă maxim un sfert de oră, după care închide focul.
Cu totul, ar trebui să laşi aproximativ 45 de minute, până când apa a scăzut, iar carnea este pătrunsă.
Ia 4 cartofi, fierbe-i mai întâi în coajă, lasă-i un pic să se răcească, curăţă-i de coajă, taie-i în cuburi mari, adaugă ulei de măsline, sărează, piperează şi dă-i puţin la cuptor.
Aşază carnea feliată pe un platou, adaugă 200 g mazăre de la borcan sau fiartă în prealabil şi cartofii cuburi.