Friptură de vită, împănată cu usturoi

30.06.2015 0 comentarii

Dacă îţi plac preparatele consistente, dar simplu de gătit, înseamnă că următoarea reţetă va fi pe placul tău! Ce zici de friptură de vită, împănată cu usturoi?

  1. Ingrediente

    300-400 g carne de vită (muşchi)

    Câţiva căţei de usturoi

    Sare şi piper

    Un pic de ulei

    Mod de preparare

    Spală bucata de carne, aşaz-o pe o planşetă de lemn, cresteaz-o în mai multe locuri, pe o parte şi pe cealaltă, şi împăneaz-o cu căţei de usturoi.

    Apoi, sărează şi piperează.

    Aşaz-o într-o cratiţă, acoperă cu apă, adaugă un pic de ulei şi acoperă cratiţa cu folie de aluminiu.

    Lasă la cuptor timp de aproximativ 45 de minute. După, scoate, verifică dacă este făcută şi mai poţi adăuga şi un pic de bulion cu 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

    Serveşte cu cartofi natur sau o altă garnitură, după preferinţă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro