Fructe bune vs. fructe rele în dietă

11.12.2015 0 comentarii

Fructele în dietă au fost dintotdeauna un subiect controversat! În vreme ce unii susţin că sunt o sursă importantă de minerale, vitamine şi antioxidanţi, alţii amintesc de conţinutul de carbohidraţi, calorii şi zahăr.

  1. Iată mai jos câteva răspunsuri la întrebările celor care nu ştiu dacă ar trebui să mai consume fructe atunci când vor să slăbească.

    Fructele – o sabie cu două tăişuri

    Mulţi nutriţionişti au denumit aşa fructele în dietă şi asta pe bună dreptate. Când ţii cură, restricţiile alimentare sunt destul de drastice, aşa că încerci mereu să suplineşti absenţa unor vitamine prin alte alegeri bogate nutritiv.

    Cei care adoptă dieta fără carbohidraţi, de exemplu, amintesc de faptul ca fructele sunt bogate în fructoză. Aceasta este procesată doar de ficat, iar când ficatul e suprasolicitat, tinde să depoziteze fructoza ca grăsime.

    Cu toate astea, fructele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută digestia, iar mineralele, vitaminele şi antioxidanţii sunt substanţe care nu fac altceva decât să susţină procesul de slăbire.

    Cheia acestor controverse ar fi moderaţia. Orice fruct are o anumită cantitate de calorii şi carbohidraţi şi depinde doar de noi în a ne încadra în anumite limite admise şi în a opta pentru fructele bune, recomandate şi în dietă.

    În plus, nu trebuie să uităm că fructele sunt mai sărace în carbohidraţi decât pâinea, pastele şi prăjiturile, dar mai bogate în carbohidraţi decât legumele, de exemplu.

    Aşadar, ori de câte ori începem să ţinem o dietă săracă în carbohidraţi putem tăia sau elimina complet produsele de patiserie, de exemplu, şi putem introduce mai multe legume decât fructe.

    Fructe bune vs. Fructe rele

    Dar care sunt, totuşi, acele fructe la care avem liber în dietă?

    Cu moderaţie şi numărând caloriile, am avea acces la multe, însă cele mai recomandate ar fi fructele cu un conţinut de carbohidraţi şi calorii mai scăzut decât celelalte.

    Oricum, ţine minte că nu trebuie să abuzezi, ci să consumi 1 porţie de fruct pe zi, astfel încât să beneficiezi şi de avantajele lui nutriţionale, dar să nu îţi sabotezi singur dieta. 

    Aşadar, poţi opta între următoarele fructe (proaspete, nu uscate): zmeură, căpşuni, dude, coacăze, clementine, piersici, kiwi, grapefruit, lămâi, fructe guava şi merişoare.

    Pe de altă parte, fereşte-te sau consumă foarte rar smochine, banane, mango, rodie, cireşe, mere, struguri, pere sau orice fel de fructe uscate.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro