Fudge de ciocolată şi alune de pădure
Un desert foarte popular în America, fudge-ul a fost prima oră menţionat într-un înscris din 1886. Reţeta originală a cunoscut de atunci mai multe variante, cu fructe uscate, nuci şi bomboane. Încearcă şi tu propunerea noastră: fudge de ciocolată şi alune de pădure!
-
Ingrediente
200-250 ml ulei de cocos
100 ml lapte de cocos
1 păstaie de vanilie
1 praf de sare
½ cană pudră de carob
3-4 linguriţe miere
1 cană alune de pădure coapte în prealabil
Mod de preparare
Tapetează cu hârtie pergament un vas sau o tavă un pic mai înaltă.
Amestecă cu mixerul uleiul de cocos, laptele de cocos, păstaia de vanilie, praful de sare, mierea şi pudra de carob. În funcţie de consistenţa obţinută, mai poţi adăuga lapte de cocos sau pudră de carob. De asemenea, dacă doreşti, poţi folosi cacao.
Alunele de pădure se dau un pic la cuptor, asta dacă nu sunt gata coapte, după care se aşază în tavă.
Peste acestea se toarnă amestecul de mai sus.
Dă tava la congelator pentru 30 de minute.