Fursecuri cu gem

23.05.2015 0 comentarii

Cu gem, cremă de ciocolată sau dulceaţă de trandafiri – aceste fursecuri sunt la fel de spectaculoase! Iată o reţetă clasică, dar care nu s-a demodat până astăzi, ba chiar a devenit şi mai populară.

  1. Ingrediente:
     
    1 pachet de unt
    300 g zahăr farin
    4 gălbenuşuri
    1 ½ linguriţă de amoniac stins
    coajă de lămâie
    esenţă de vanilie
    un vârf de cuţit sare
    faină cât cuprinde
     
    Amestecă zahărul cu ouăle, apoi untul şi amestecă bine. Se adaugă amoniacul stins cu lămâie, esenţa şi coaja de lămâie, apoi şi făina până când aluatul nu se mai lipeşte de mână.  
     
    Compoziţia se întinde într-un strat puţin mai gros şi se taie în diverse forme. 
     
    Se dă la cuptor, la foc iute. La final, se lipesc cu gem sau cremă de ciocolată şi se dau prin zahăr farin sau nucă măcinată. 
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro