Fursecuri cu gem

Cu gem, cremă de ciocolată sau dulceaţă de trandafiri – aceste fursecuri sunt la fel de spectaculoase! Iată o reţetă clasică, dar care nu s-a demodat până astăzi, ba chiar a devenit şi mai populară.
-
Ingrediente:
1 pachet de unt300 g zahăr farin4 gălbenuşuri1 ½ linguriţă de amoniac stinscoajă de lămâieesenţă de vanilieun vârf de cuţit sarefaină cât cuprinde
Amestecă zahărul cu ouăle, apoi untul şi amestecă bine. Se adaugă amoniacul stins cu lămâie, esenţa şi coaja de lămâie, apoi şi făina până când aluatul nu se mai lipeşte de mână.
Compoziţia se întinde într-un strat puţin mai gros şi se taie în diverse forme.
Se dă la cuptor, la foc iute. La final, se lipesc cu gem sau cremă de ciocolată şi se dau prin zahăr farin sau nucă măcinată.
