Fursecuri cu gem de vişine

24.01.2016 0 comentarii

Un desert special şi aspectuos, aceste fursecuri cu gem de vişine vor fi alegerea perfectă dacă ai musafiri şi vrei să pregăteşti ceva simplu, dar gustos!

  1. Ingrediente

    1 pachet de unt sau margarină (250 g)
    10 linguri de borş
    făină (aproximativ 300 g sau cât cuprinde)
    1 pliculeţ de amoniu pentru prăjituri
    zeamă de lămâie
    1 pliculeţ praf de copt
    gem de vişine

    Mod de preparare

    Pune într-un bol mai mare un pachet de unt sau margarină.

    Separat, pune la fiert 10 linguri de borş. Când borşul a dat în fiert, imediat, toarnă lichidul peste unt.

    Amestecă continuu pentru a se topi. După, începe să pui făină, treptat, amestecând mereu pentru a se omogeniza. Când a început să se formeze un aluat mai consistent, într-un pahar mai mic, stinge pliculeţul de amoniu pentru prăjituri cu zeama de lămâie (2-3 linguri) şi toarnă peste compoziţie. Amestecă iar, mai pune făină şi, după aceea, încorporează în puţină făină şi pliculeţul de praf de copt, tot în aceeaşi compoziţie.

    Adaugă aproximativ 300 g de făină sau până aluatul se ia de pe mâini.

    Lasă-l să se odihnească 10 minute, după care rupe din el cam 3 bucăţi şi presară puţină făină pe o planşetă de lemn.

    Întinde fiecare bucată de aluat într-un strat subţire şi taie rotund cu ajutorul unui pahar sau a unor forme speciale.

    Procedează la fel cu celelalte două bucăţi de aluat. Din formele create, jumătate trebuie să aibă un alt cerc gol în interior. Dacă nu ai forme speciale, îl poţi crea cu ajutorul unui căpăcel.

    Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, aşază fursecurile şi dă la cuptor maximum 20 de minute.

    Când le scoatem, ia fursecurile pline şi întinde un strat de gem de vişine. Deasupra lipeşte celelalte forme şi pudrează cu zahăr farin.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro