Gambas Royal
-
Bucătar: Irina Ignat Restaurant: Marco Polo, hotel City Plaza, Cluj-Napoca str. Sindicatelor nr. 9-11, tel: 0264/450.101
Pentru o porție de Gambas Royal, aveți nevoie de:- 300 gr Gambas (creveți foarte mari)
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 50 ml sos de soia
- 20 ml vin
- 20 ml cognac
- 50 gr ceapa
- 50 gr usturoi
- 10 gr Dashi no moto (bază de supă în formă concentrată, de origine japoneză)
- 50 gr dovlecel
- 50 gr vinete
- 50 gr ardei gras
- 50 gr ciuperci
- 100 gr spanac
- 10 gr muguri de pin
Legumele (dovlecel și vinete tăiate felii lungi și subțiri, ardei, ciuperci) se pregătesc la grătar, se condimentează cu sos de soia. Din feliile de dovlecel, puse peste feliile de vinete, se fac rulouri. Spanacul se soteaza in unt, se condimenteaza, se pune în felia de ardei, se adauga mugurii de pin.
Se aseaza pe platou garniturile cu gambasul. Se decoreaza cu felii de lamaie, iar la final arată așa:
Poftă bună :)



