Ghiveci de legume

27.04.2016 0 comentarii

Oricum i-ai spune, ghiveci de legume sau mâncare simplă, cu legume diverse, preparatul ăsta e perfect: delicios, consistent, uşor, potrivit şi în post!

  1. Ingrediente

    1 vânătă
    2 dovlecei
    10 roşii cherry
    2 cepe
    3 căţei de usturoi
    2 cartofi mai mici
    1 ardei gras roşu
    1 ardei gras verde
    boia de ardei dulce sau picant, după preferinţă
    sare, piper
    1 cană supă de legume sau apă încălzită puţin
    50 ml de ulei
    pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare

    Pune uleiul la încins, după care toacă ceapa mărunt şi adaugă în cratiţă.

    Căleşte-o un pic, dar dacă nu vrei să o prăjeşti prea tare, pune aici şi puţină supă de legume.

    Când ceapa este puţin pătrunsă, adaugă 2 cartofi mai mici, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Mai adaugă peste o ceşcuţă de supă de legume.

    Amestecă şi adaugă vânata tăiată cubuleţe, ardeii, dovleceii şi 3 căţei de usturoi, mărunţiţi. Continuă să torni între timp din cana de supă de legume.

    Când toate sunt pătrunse, adaugă roşiile, eventual puţin opărite înainte, decojite şi tăiate pe din două.

    Condimentează cu sare, piper şi boia.

    Mai lasă pe foc maximum un sfert de oră.

    Când închizi focul, presară şi pătrunjel tocat mărunt.

     
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro