Gisele Bundchen – de ce este dieta sa atât de controversată?

În primele zile ale anului 2016, au apărut mai multe informaţii despre dieta adoptată atât de frumosul model Gisele Bundchen, cât şi de copiii şi soţul ei, Tom Brady, un cunoscut jucător de fotbal american.
-
Cum amândoi arată impecabil, tot mai mulţi s-au grăbit să le adopte sfaturile. Cu toate astea, alţii vin să demonteze sfaturile sănătoase privind alimentaţia potrivită.
Citeşte mai jos care sunt liniile generale ale dietei lor, dezvăluite de Allen Campbell, bucătarul lor personal, dar şi de ce este ea atât de controversată.
Legume, cereale integrale, carne slabă şi somon sălbatic – toate organice, din surse sigure
După cum era de aşteptat, legumele reprezintă o mare parte din alimentaţia totală a celor două staruri. Campbell menţionează, însă, că Gisele Şi Tom nu acceptă decât legumele proaspete, neapărat organice.
Aşadar, 80% din totalul alimentelor este ocupat de legume bio şi cereale integrale. Aici enumără în special orez brun, quinoa, mei, fasole, eliminând orice fel de cereală cu gluten.
Celelalte 20% sunt formate din carne slabă, de la raţă şi pui din când în când până la carne provenită de la animale hrănite numai cu iarbă. Bineînţeles, şi carnea trebuie să fie dintr-o sursă sigură.
În ceea ce priveşte peştele, somonul sălbatic este singurul acceptat.
Fără cafea, gluten, sare şi ulei nociv
Pe lângă faptul că toate alimentele trebuie să fie organice, Gisele Bundchen şi Tom Brady elimină din start şi toate produsele ce conţin glutamat de monosodiu, un aditiv alimentar foarte întâlnit.
De asemenea, nu consumă deloc zahăr alb, cafea, lactate, făină, sare iodată. Cei doi optează, în schimb pentru sare de Himalaya. Bucătarul lor personal le găteşte numai cu ulei de măsline sau cu ulei de cocos, atunci când este necesară prepararea termică.
Glutenul şi alimentele din categoria “nightshades” – controversa principală a acestei diete
După cum era de aşteptat, dezvăluirea acestor informaţii a stârnit atât un val de simpatie pentru o familie cu un stil de viaţă sănătos, dar şi câteva reacţii mai puţin pozitive.
Pe lângă faptul că eliminarea glutenului în afară a devenit deja o modă (deşi, oficial, glutenul ar trebui eliminat doar dacă ai o intoleranţă dovedită), excluderea alimentelor din categoria “nighshades” este destul de controversată.
Campbell a mărturisit faptul că Tom Brady, în special, se fereşte de aceste legume pentru că ele nu sunt anti-inflamatoare, ba mai mult, se pare că ar creşte inflamaţia în corp.
Citeşte aici mai multe despre Dieta antiinflamatoare
Aşadar, în familia Bundchen-Brady nu se mănâncă roşii, ardei roşii, vinete şi ciuperci.
Dintre acestea, roşiile sunt cele mai hrănitoare, mulţi susţinând că, în cantităţi potrivite ele nu sunt inflamatoare, având mult mai multe beneficii decât contraindicaţii.
De asemenea, nici excluderea (aproape) totală a fructelor şi lactatelor nu este văzută cu ochi buni de mulţi, acestea fiind o sursă importantă de minerale şi vitamine pentru organismul nostru.
Dieta – doar unul dintre secretele siluetei ei de invidiat
Pe lângă destăinuirile bucătarului ei personal, nu trebuie uitat faptul că Gisele Bundchen, mama a doi copii de 6, respectiv 4 ani, face şi foarte mult sport.
Aşadar, 5 zile pe săptămână sunt destinate antrenamentelor cardio, iar 2 zile pe săptămână Gisele face Yoga.
Odihna, alimentaţia corespunzătoare, variată şi suficientă şi bunadispoziţie sunt şi ele parte a acestui plan pe care mulţi ar dori să îl adopte.
Sursa poza: www.bornfitness.com
