Gogoși cu parmezan

16.08.2010 4 comentarii
  1. În mod clar, asta e cea mai simplă rețetă pe care am făcut-o vreodată. Am găsit-o într-o carte veche de bucate de-a mamei și efectiv am fost curios ce iese. Ies niște "gogoși" mult mai gustoase decât buletele de cașcaval, o gustare potrivită oricărei mese cu musafiri care nu țin cură de slăbire și n-au probleme cu colesterolul. :)

    Ingrediente

    • 6 albușuri de ou
    • 350 gr parmezan
    • sare, piper

    Rețetă

    Am bătut albușurile spumă - o spumă cât mai țeapănă - cu puțină sare

    Gogosi cu parmezan - albusurile se bat spuma

    Peste spumă, am pus parmezanul ras mărunt - ideal e să fie un parmezan de cât mai bună calitate.

    Gogosi cu parmezan - se adauga parmezanul

    Am pus un pic de piper, apoi am amestecat bine, până s-a omogenizat. După care, cu palmele udate, am făcut niște bile mai mari din compoziție.

    Gogosi cu parmezan - din compozitie se fac bile

    Le-am pus la prăjit în ulei foarte bine încins

    Gogosi cu parmezan - bilele se prajesc in ulei incins

    1-2 minute pe fiecare parte.

    Gogosi cu parmezan - gogosile se prajesc pe ambele parti

    Sunt foarte bune, dar e indicat să nu abuzezi de ele, pentru că sunt destul de grele. Poftă bună :)

    Gogosi cu parmezan - se servesc calde

     

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Mamanu

    Absolut delicioase!!!!!

    16.08.2010
  • editorcassh

    17.08.2010
  • Joculete

    asta am s-o notez:D

    18.08.2010
  • didi

    Suna delicios! cam cate ies?

    08.07.2011
Autor: Andrei Crivăț