Gogoșari cu brânză la grătar

30.08.2018 0 comentarii

O rețetă foarte simplă, o mâncare ușoară, de vară (chit că vara e pe sfârșite). Se face în maxim jumătate de oră, iar rezultatul e delicios. Pentru gogoșari cu brânză la grătar, avem nevoie de:

    • 10 gogoșari (pot fi și ardei grași)
    • 300 gr. telemea de oaie
    • 150 gr. parmezan ras (eu am folosit Grana Padana)
    • 1 ou
    • roșii uscate și fărâmițate
    • usturoi mărunțit
    • busuioc
    • oregano
    • ulei de măsline
    • piper
    Gogoșarii se taie în jumătăți și se curăță de semințe și de nervuri. (click pe poze pentru mărire)
     

    Într-un castron, dăm pe răzătoarea mică telemeaua și parmezanul.

     

    Apoi le amestecăm cu roșiile uscate și fărâmițate (roșii uscate se găsesc în multe hypermarket-uri, de obicei în ulei - trebuie scurse de ulei - sau gata fărâmițate, amestecate cu usturoi), punem o mână bună de oregano și una de de busuioc și le amestecăm bine cu o lingură de lemn. Deasupra spargem oul și îl amestecăm cu cele de mai sus, ca să se lege un pic. Eu am frământat "crema" asta cu mâna.


    Umplem jumătățile de gogoșar cu umplutura de mai sus, în asa fel încât să nu dea pe-afară, după care turnăm, peste umplutura fiecărui gogoșar, câțiva stropi de ulei de măsline, cu care ungem toată suprafața umpluturii, apoi presărăm un praf de piper.

     

    Apoi le ținem pe grătarul încins până încep gogoșarii să se înmoaie.


    La final arată așa

     


    Noi i-am folosit pe post de garnitură la un grătar de vânat despre care o să vă vorbesc în alt post. Dar sunt foarte buni și ca mâncare de sine stătătoare. Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț