Gogoşele cu brânză dulce

27.01.2016 0 comentarii

Hai, spune că nu ţi-e poftă de câteva gogoşele cu brânză dulce! Serveşte-le cu scorţişoară, zahăr vanilar sau, de ce nu, cu o dulceaţă de cireşe amare!

  1. Ingrediente

    250 g brânză dulce
    2 gălbenuşuri
    100 g zahăr
    coaja rasă de la 1 portocală
    200 g făină (sau cât cuprinde)
    100 ml lapte dulce fiert şi răcit în prealabil
    150 ml ulei
    1 pliculeţ praf de copt

    Mod de preparare

    Amestecă brânza dulce cu 2 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi coaja rasă de la o portocală.

    Adaugă făina cernută (în care am pus în prealabil şi 1 pliculeţ de praf de copt) şi adaugă câte un pic de lapte dulce, fiert şi răcit (100 ml).

    Omogenizează, adăugând lapte sau făină, astfel încât compoziţia să se poată lua cu lingura.

    Pune într-o cratiţă 150 ml ulei şi încinge bine.

    Formează gogoşelele cu ajutorul unei linguri.

    Adaugă-le în uleiul încins şi întoarce-le pe ambele părţi.

    Când s-au rumenit, scoate-le pe un şervet absorbant şi lasă-le câteva minute.

    Presară peste ele scorţişoară, zahăr vanilat sau serveşte cu dulceaţă de cireşe sau gem de căpşuni.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro