Gogoşele Struffoli

09.01.2016 0 comentarii

Un desert inedit, originar din Napoli, delicioasele gogoşele Struffoli sunt simplu de preparat: aluat crocant, miere, scorţişoară, vezi reţeta completă mai jos!

  1. Se spune că, în trecut, Struffoli se preparau un pic diferit în funcţie de regiune. De exemplu, în partea de nord gogoşelele se formau aproape în întregime din alune de pădure, în vreme ce în sud italienii le amestecau cu o cocă consistentă.

    Crocante în exterior şi moi în interior, gogoşelele Struffoli, savurate astăzi în special de Crăciun, conţin atât aluat, cât şi nucă, miere, scorţişoară, coajă de lămâie sau de portocală.

    Ingrediente

    3 ¾ căni făină
    6 linguri unt
    ¼ cană zahăr
    1 ½ linguriţe praf de copt
    un pic de sare
    5 ouă
    1-2 căni miere
    1 linguriţă scorţişoară
    1 ½ căni nuci (de care doreşti) coapte în prealabil şi mărunţite
    coajă de la 1 portocală
    bombonele colorate

    Mod de preparare


    Amestecă într-un vas sau în robotul de bucătărie untul şi făina. Frământă până când untul este sfărâmicios.

    Adaugă apoi peste zahărul, praful de copt şi sarea.

    Treptat, adaugă şi ouăle, amestecând cu mâinile până când se formează un aluat.

    Lasă-l deoparte aproximativ o jumătate de oră.

    Taie aluatul în bucăţi mai mici.

    Ia fiecare bucată şi întinde-o în fâşii mai lungi. Taie fiecare fâşie în părţi mai mici, de dimensiunea unei bile.

    Într-o tigaie mai adâncă, adaugă ulei mai mult (aproximativ 5 cm pentru că gogoşelele vor trebui prăjite în baie de ulei) şi lasă să se încingă.

    Adaugă biluţele când uleiul este deja încins şi lasă-le până când devin rumenii.

    Scurge-le pe un prosop de hârtie.

    Într-o altă tigaie, toarnă mierea şi las-o pe foc până când devine lichidă.

    Scufundă gogoşelele în miere, adaugă nucile coapte în prealabil şi mărunţite (sau măcinate) întorcând din când în când.

    Aşază-le pe un vas şi presară deasupra puţină scorţişoară, coajă de portocală şi bombonelele acelea colorate, specifice acestui desert. 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro