Gogoşi cu scorţişoară

25.07.2015 0 comentarii

Din când în când, trebuie să ne răsfăţăm cu câte o plăcere culinară vinovată. De astă dată, am ales gogoşi cu scorţişoară, un desert clasic, dar atât de gustos!

  1. Ingrediente

    500 g făină
    1 pliculeţ praf de copt
    1 linguriţă scorţişoară
    90 g zahăr pudră
    2 ouă
    250 ml lapte
    60 g unt
    Ulei pentru prăjit

    Mod de preparare

    Amestecă într-un vas mai mare făina, zahărul pudră şi praful de copt.

    Într-un alt castron, bate ouăle împreună cu laptele şi untul.

    Amestecă şi, când ai obţinut o compoziţie omogenă, toarnă treptat în primul vas, amestecând uşor.

    Lasă aluatul să se odihnească o oră.

    Apoi, presară puţină făină pe o planşetă şi întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime.

    Taie gogoşile cu o formă rotundă.

    Pune ulei în tigaie şi prăjeşte fiecare gogoaşă aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

    După, lasă-le un pic pentru a se scurge uleiul.

    Cât sunt încă fierbinţi, presară-le cu zahăr pudră şi scorţişoară.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro