Gogoşi cu scorţişoară

Din când în când, trebuie să ne răsfăţăm cu câte o plăcere culinară vinovată. De astă dată, am ales gogoşi cu scorţişoară, un desert clasic, dar atât de gustos!
-
Ingrediente
500 g făină
1 pliculeţ praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
90 g zahăr pudră
2 ouă
250 ml lapte
60 g unt
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Amestecă într-un vas mai mare făina, zahărul pudră şi praful de copt.
Într-un alt castron, bate ouăle împreună cu laptele şi untul.
Amestecă şi, când ai obţinut o compoziţie omogenă, toarnă treptat în primul vas, amestecând uşor.
Lasă aluatul să se odihnească o oră.
Apoi, presară puţină făină pe o planşetă şi întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime.
Taie gogoşile cu o formă rotundă.
Pune ulei în tigaie şi prăjeşte fiecare gogoaşă aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
După, lasă-le un pic pentru a se scurge uleiul.
Cât sunt încă fierbinţi, presară-le cu zahăr pudră şi scorţişoară.
