Gustare specială cu pui şi avocado
Unii i-ar spune o lasagna ceva mai nonconformistă, dar noi i-am spus simplu: gustare specială cu pui şi avocado! E perfectă şi la ocaziile mai speciale!
-
Ingrediente
1 piept de pui (sau piept de curcan) tocat mărunt
ulei
1 ceşcuţă bulion
sare, piper
5-6 castraveţi
1 avocado
puţin mărar tocat mărunt
ulei de măsline
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Ia carnea tocată (poate fi şi un piept de pui fiert în prealabil şi apoi dat prin maşina de tocat) şi adaugă într-o cratiţă în care ai încins aproximativ 50 ml de ulei.
Amestecă continuu şi lasă un pic.
Când este aproape gata, toarnă peste 1 ceşcuţă de bulion, dă de pe foc, sărează şi piperează.
Începe să formezi gustarea specială: începe cu un strat de 2-3 felii de castravete tăiat pe lung, astfel încât feliile să fie ceva mai late, continuă adăugând pe acestea 1-2 linguri din amestecul de carne, apoi iar un strat de castravete, după care bucăţele de avocado, stropite cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie şi mărar tăiat mărunt. Adaugă iar felii de castravete, iar amestec de carne, repetând procedeul.
Ar trebui să avem 2-3 straturi, iar ultimul să fie cu avocado.