Ha Do Si - Toasturi cu creveți

07.10.2010 3 comentarii
  1. Iată o rețetă simplă și rapidă, provenind din nordul Chinei, unde grâul și pâinea din făină de grâu sunt alimente de bază și nu orezul, așa cum este în restul țării.

    Bucătărie: chinezească
    Grad de dificultate: ușor
    Cantitate: 2 porții
    Timp de preparare: 20 de minute
    Timp de gătit: 5 minute

    Ingrediente:

    • 100 g creveți cruzi, decorticați și curățați
    • 2 albușuri de ou
    • 2 linguri de mălai
    • 1 linguriță de pastă de ardei iute
    • 1/2 linguriță de zahăr
    • 1/4 linguriță de sare
    • 2 linguri de frunze de coriandru (sau pătrunjel), tocate mărunt
    • 2 felii de pâine toast, cu coaja subțire sau fără coajă
    • ulei de arahide (sau de floarea-soarelui), pentru prăjit
    • frunze proaspete de coriandru (sau pătrunjel), pentru ornat


    Rețetă:
    Se toacă creveții cu satârul până se obține o pastă relativ omogenă.

    Ha Do Si Toasturi cu creveti - crevetii se toaca cu satarul

    Se amestecă creveții cu un albuș de ou și 1 lingură de mălai. Se adaugă zahăr, sare și pastă de ardei iute; se amestecă apoi cu tocătură de coriandru.
    Se amestecă albușul rămas cu restul de mălai.

    Ha Do Si Toasturi cu creveti - se amesteca crevetii cu albus de ou, zahar, sare si pasta de ardei iute, apoi cu coriandru

    Se taie fiecare felie în 2 sau 4 triunghiuri, la alegere. Se unge suprafața fiecărui triunghi cu mixtură de albuș de ou și mălai li apoi cu mixtura de creveți.
    Se încinge (cam la 180° C) într-un wok o cantitate de ulei îndeajuns de mare ca să formeze un strat de 3-4 cm grosime. Se adaugă triunghiurile de pâine și se prăjesc, în tranșe, cu fața unsă în sus, timp de 1 – 1 1/2 minut. Se întorc și se prăjesc alt 1 – 1 1/2 minut, până ce încep să se rumenească.

    Ha Do Si Toasturi cu creveti - feliile de paine unse cu amestecul de creveti se prajesc

    Se scurg pe prosoape de hârtie și se servesc ornate cu câteva frunze proaspete de coriandru.

    Ha Do Si Toasturi cu creveti - toasturile cu creveti se orneaza cu coriandru sau patrunjel1

    Sfaturi:
    La prăjit puteți folosi orice ulei vegetal, cu excepția celor de măsline și de porumb, care nu se folosesc în bucătăria chinezească.

    Dacă folosiți pâine cu coajă, îndepartați-o înainte de a tăia feliile în triunghiuri.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Linda

    E vorba chiar de malai, sau de "cornflour", amidon?

    07.10.2010
  • Radu Popovici

    Malai, caci este vorba si de textura crocanta. Chiar daca amidonul este foarte folosit in bucataria chineza, el provine mai mult de la cartofi, nu de la porumb. Iar amidon in limba engleza este cornstarch.

    09.10.2010
  • Linda

    Multumesc pentru raspuns. Cornstarch este in engleza americana, in cea britanica este cornflour.

    09.10.2010
Autor: Radu Popovici