Hamburgeri de casă cu cartofi

26.04.2018 2 comentarii

O rețetă de hamburgeri a lui Jamie Oliver, modificată puțin, care se face destul de ușor și are rezultate spectaculoase. În plus, cartofii prăjiți preparați ca în această rețetă sunt mult mai sănătoși decât cartofii prăjiți clasic.

  1. Ingrediente pentru 12 hamburgeri:

    • 1 kg carne porc (pulpă sau cotlet fără os)
    • 1 kg de carne macră de vită
    • 1 mână bună de parmezan ras
    • 1 ou
    • 100 g de pesmet
    • 12 chifle
    • semințe de chimen
    • semințe de coriandru
    • 1 lingură de muștar
    • 2 kg de cartofi
    • o căpățână de usturoi
    • rozmarin
    • sare, piper
    • ulei de măsline

    Hamburgerii

    Carnea se toacă foarte bine (de două ori la mașină sau la robot). Într-un mojar, pisăm un vârf de cuțit de semințe de chimen, o lingură de semințe de coriandru, sare și piper după gust. Apoi le amestecăm în carne. Se adaugă oul, parmezanul și jumătate din pesmet și se amestecă foarte bine. Dacă amestecul e prea lipicios, mai punem un pic de pesmet. Tapetăm o tavă cu folie de aluminiu (sau hârtie cerată, dacă aveți) și se presară cu pesmet. Se prepară din carne 12 chiftele mari și turtite, se pun în tavă și peste ele se presară din nou pesmet. Apoi se țin o oră la frigider.

    Cartofii se spală foarte bine, apoi se taie în felii groase de un deget, cu tot cu coajă. Se pun la fiert, se lasă să clocotească 10 minute, apoi se scot într-o strecurătoare.

    Într-o tigaie, încingem un pic de ulei de măsline, căpățâna de usturoi zdrobită un pic și niște rozmarin.

    Când se încing, le turnăm peste cartofi. Apoi punem cartofii într-o tavă încinsă anterior și îi băgăm la cuptor 20-25 de minute, până devin crocanți și aurii.

    În timp ce se coc cartofii, dacă a trecut ora de stat la rece a hamburgerilor, se scot și se pun pe  grătar (de preferat) sau pe tigaia-grill.

    Se întorc de mai multe ori, până se rumenesc bine și se fac și în interior.

    Chiflele pot fi preparate într-o mulțime de feluri. Eu le-am pus un pic pe grătar, apoi jumătate le-am uns cu brânză bună de burduf (în loc de insipidul cașcaval) pentru un fel de cheesburgeri, iar cealaltă jumătate am lăsat-o simplă. Le-am uns cu un sos de roșii, făcut din pastă de tomate amestecată cu puțină apă, zahăr, sare, piper și busuioc.

    Peste sosul ăsta am pus hamburgerii.

    În chiflă, după gust, mai puteți pune muștar, felii de roșii, solzi de ceapă, felii de castraveți murați sau orice altceva vă încântă papilele gustative. La final, arată cam așa:

    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ion

    cum, fara nitel mustar in carne? fara putin tabasco? mie imi place mai mult asa, deci... am o rugaminte, puteti baga o reteta de burger cu piept de pui intreg (sau oricum care sa nu fie tocat). Nu de alta, dar smecheria acolo ar cam trebui sa fie sosul, iar eu nu am reusit sa fac un sos care sa-mi placa.

    24.02.2010
  • Simona

    ce bine ar fi daca am vedea postata o reteta de " mici."...pt.noi care suntem departe si vrem sa-i facem in acasa !multumesc..

    28.04.2010
Autor: ebucataria.ro