Hamsii prăjite

07.06.2018 0 comentarii

Pe lângă păstrăv şi somon, să nu uităm că mai avem şi alţi peşti la fel de gustoşi. De exemplu, ai putea încerca următoarea reţetă de hamsii prăjite!

  1. Ingrediente

    400 g hamsii proaspete, fără sare
    sare, piper
    1-2 ouă
    un pic de făină
    2 linguri apă minerală
    1 vârf de cuţit de boia roşie dulce (opţional)
    verdeaţă

    Mod de preparare

    Curăţă peştii de căpăţâni şi maţe. Spală şi scurge-i bine pe un prosop de hârtie.

    Sărează şi piperează.
    Separat, prepară o compoziţie din 1-2 ouă, un pic de făină, 2 linguri de apă minerală şi un vârf de cuţit de boia roşie dulce.

    Amestecă bine.

    Într-o cratiţă, încinge uleiul.

    Ia fiecare peşte, dă-l prin compoziţia de mai sus şi prăjeşte pe ambele părţi.

    Scoate-i pe un prosop absorbant şi mai lasă-i puţin.

    Presară ceva verdeaţă deasupra şi savurează-i cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro