Hamsii prăjite

Pe lângă păstrăv şi somon, să nu uităm că mai avem şi alţi peşti la fel de gustoşi. De exemplu, ai putea încerca următoarea reţetă de hamsii prăjite!
-
Ingrediente
400 g hamsii proaspete, fără sare
sare, piper
1-2 ouă
un pic de făină
2 linguri apă minerală
1 vârf de cuţit de boia roşie dulce (opţional)
verdeaţă
Mod de preparare
Curăţă peştii de căpăţâni şi maţe. Spală şi scurge-i bine pe un prosop de hârtie.
Sărează şi piperează.
Separat, prepară o compoziţie din 1-2 ouă, un pic de făină, 2 linguri de apă minerală şi un vârf de cuţit de boia roşie dulce.
Amestecă bine.
Într-o cratiţă, încinge uleiul.
Ia fiecare peşte, dă-l prin compoziţia de mai sus şi prăjeşte pe ambele părţi.
Scoate-i pe un prosop absorbant şi mai lasă-i puţin.
Presară ceva verdeaţă deasupra şi savurează-i cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.
