Îngheţată de caise
E clar, sunt vedetele sezonului! Îngheţata şi caisele sunt savurate în diverse combinaţii, aşa că de ce să nu le combinăm într-o delicioasă îngheţată de caise?
-
Ingrediente
300 g caise
3 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
180 g zahăr tos
150 ml smântână
Frişcă
Mod de preparare
Spală caisele, scoate-le sâmburii şi taie-le în jumătăţi. Lasă-le într-un castron şi presară peste 1 pliculeţ de zahăr vanilat.
Bate ouăle cu zahărul tos şi zahărul vanilat rămas.
Când compoziţia s-a omogenizat, adaugă şi smântână.
Pasează câteva caise şi adaugă-le peste spuma de mai sus, cu tot cu suc.
Mai bate un pic şi adaugă apoi caisele rămase, tăiate în bucăţele.
Pune îngheţata într-un vas şi dă-l la congelator. Scoate din 30 în 30 de minute şi amestecă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.
Savurează cu clătite şi frişcă.