Îngheţată de caise

07.08.2015 0 comentarii

E clar, sunt vedetele sezonului! Îngheţata şi caisele sunt savurate în diverse combinaţii, aşa că de ce să nu le combinăm într-o delicioasă îngheţată de caise?

  1. Ingrediente

    300 g caise
    3 ouă
    2 plicuri zahăr vanilat
    180 g zahăr tos
    150 ml smântână
    Frişcă

    Mod de preparare

    Spală caisele, scoate-le sâmburii şi taie-le în jumătăţi. Lasă-le într-un castron şi presară peste 1 pliculeţ de zahăr vanilat.

    Bate ouăle cu zahărul tos şi zahărul vanilat rămas.

    Când compoziţia s-a omogenizat, adaugă şi smântână.

    Pasează câteva caise şi adaugă-le peste spuma de mai sus, cu tot cu suc.

    Mai bate un pic şi adaugă apoi caisele rămase, tăiate în bucăţele.

    Pune îngheţata într-un vas şi dă-l la congelator. Scoate din 30 în 30 de minute şi amestecă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

    Savurează cu clătite şi frişcă.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro