Îngheţată de ciocolată

17.06.2015 0 comentarii

Cel mai aşteptat şi savurat desert al verii este, fără doar şi poate, îngheţata. Şi, chiar dacă sortimentele răcoritoare, din fructe sunt la mare căutare, parcă tot îngheţata de ciocolată este cea mai populară în această perioadă.

  1. Cu puţină răbdare şi pricepere, poţi prepara chiar şi tu îngheţată acasă, optând, bineînţeles, pentru o variantă mult mai sănătoasă decât cea din comerţ. În plus, cum gustul intens al ciocolatei este evidenţiat de toppingurile folosite, iată mai jos o reţetă simplă şi delicioasă de îngheţată de ciocolată, pe care o poţi savura cu unul sau ambele sosuri propuse de noi. 
     
    Ingrediente: 
     
    Lapte 200 ml
    Zahăr ½ cană (100 g)
    Cacao 1/4 cană
    Gălbenuşuri 4 
    Bucăţi de ciocolată mărunţită 80 g
    Smântână grasă 2 căni (450 ml) 
    Extract de vanilie ½ linguriţă
     
    Mod de preparare
    Adaugă laptele, zahărul şi pudra de cacao într-o cratiţă pe foc. Amestecă în continuu, iar după ce fierbe, lasă compoziţia la foc mic. 
    Amestecă cele 4 gălbenuşuri cu o jumătate de ceaşcă din lichidul de mai sus, după care toarnă totul înapoi în cratiţa de pe foc. 
     
    La fel, trebuie să amesteci continuu până ce compoziţia se îngroaşă. Atunci, ia de pe foc, adaugă ciocolată mărunţită şi lasă la răcit. 
    După ce s-a răcit foarte bine, adaugă esenţa de vanilie şi smântâna. 
     
    Dă la congelator pentru 4 ore şi amestecă între timp la fiecare 30 de minute pentru a nu se forma cristale de gheaţă. 
     
    Pentru un plus de savoare, poţi servi îngheţata de ciocolată cu sos de cacao şi/sau cu sos de căpşuni. 
     
    Sosul de ciocolată se pregăteşte foarte uşor, din 30 g cacao, 40 g zahăr, 100 ml apă şi 2 linguriţe de unt. 
     
    Procedeul este şi el foarte simplu: pune pe foc zahărul cu pudra de cacao, adaugă apa şi amestecă în compoziţie până ce fierbe.

    Adaugă un pic de unt, amestecă, lasă să se răcească şi serveşte ca topping pentru ciocolată sau alte prăjituri. 
     
    Pentru o combinaţie ceva mai răcoritoare şi diversă, savurează îngheţata de ciocolată cu sosul de căpşuni. 
     
    Sosul de căpşuni pe care ţi-l propunem este delicios şi versatil. Îl poţi folosi pentru îngheţate, tarte sau ca atare, cu pâine şi unt. 
     
    Combină 400 g de căpşuni proaspete, spălate şi feliate în prealabil, cu un sfert de cană de zahăr (poţi pune mai puţin sau mai mult, în funcţie de preferinţă), un sfert cană de apă şi sucul de la o jumătate de lămâie. 
     
    Adu amestecul la punctul de fierbe, lasă la foc mic 30 de minute şi serveşte cald sau rece, în diverse combinaţii. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro