Jerk Chicken - Pui picant jamaican
-
Puiul ăsta e mai mult sau mai puțin picant, în funcție de numărul de ardei iuți folosiți (și de soiul lor, desigur). Dar altfel, la final mi-a ieșit o friptură fragedă, aromată și zemoasă pe care am s-o repet cât de curând.
Ingrediente (pentru o porție)
- 1 piept de pui dezosat, fără piele, curățat
- 2 cepe mici (sau una mai mare)
- 2 ardei iuți, fără semințe
- 1 bucată de ghimbir cât o nucă
- 1 linguriță de boabe de ienibahar
- 1 lingură de cimbru uscat, tocat
- 1 linguriță de boabe de piper negru
- 50 ml de oțet de vin alb
- 50 ml de sos de soia
Rețetă
Am dat la robot ceapa, ardeii iuți, ghimbirul. Am măcinat ienibaharul și piperul. Le-am amestecat cu oțetul, sosul de soia și cimbru. Am obținut o marinadă.
În această marinadă, ar fi trebui să țin puiul 24 de ore. Pentru că n-am avut răbdare, am făcut în bucățile de pui niște crestături.
Apoi le-am pus la marinat, acoperite cu folie alimentară, pentru 6 ore.
Când le-a venit vremea, le-am pus pe grătarul încins
Le-am lăsat până s-au rumenit și s-au pătruns
Deși sosul rămas pe carne s-a înnegrit, în spatele lui rămâne o carne albă și foarte aromată.
Orezul este garnitura cu care miresmele cărnii marinate se combină perfect. Poftă bună :)
Foarte bun, mi-ai dat o idee! Off topic, nu ?tiu dac? ai v?zut, mi-a ap?rut un roman poli?ist, CRIMA DE LA JUBILEU. Se distribuie
Lucia, multumesc, am s-o caut chiar azi :)
IMI PLACE PREZENTAREA,AM SA INCERC SI EU.