Kaiserchmarrn - Clătitele împăratului

30.10.2015 0 comentarii

Dacă ai vizitat până acum Austria sau Germania, e foarte posibil să fi savurat deja delicatesa pregătită pentru astăzi: Kaiserchmarrn – Clătitele împăratului!

  1. Kaiserchmarrn sunt de fapt nişte bucăţele de clătite, presărate cu zahăr farin şi savurate alături de un sos de vanilie sau fructe. În timp, reţetei originale i s-au adăugat diverse alte ingrediente: nuci, bucăţi de fructe, stafide caramelizate, migdale, sosuri, gemuri etc.
    În cazul în care doreşti, poţi şi tu improviza adăugând din ingredientele de mai sus variantei următoare:

    Ingrediente

    600 ml lapte
    130 ml smântână lichidă
    4 ouă
    1 plic budincă de vanilie
    1 praf sare
    50 g zahăr
    250 g făină
    1 vârf de cuţit praf de copt
    40 g migdale mărunţite
    20 g nuci mărunţite şi coapte înainte
    2 linguri unt
    1 lingură zahăr vanilat
    afine pentru decorare

    Pentru sosul de kiwi:

    4-5 kiwi
    1 1/2 linguriţă de miere
    3-4 linguri de lămâie

    Mod de preparare

    Amestecă 200 ml de lapte cu smântâna lichidă, adaugă plicul de sos de vanilie şi amestecă cu un mixer aproximativ 2 minute.

    Separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Mixează gălbenuşurile într-un bol separat cu un pic de sare, zahărul vanilat, zahărul şi 350 ml lapte.

    Adaugă în făină praful de copt şi amestec-o în compoziţia de ouă de mai sus, treptat. 

    Încorporează tot aici migdalele şi nucile tăiate mărunt.

    Bate albuşurile spumă, după care încorporează-le şi pe ele în amestecul de mai sus.

    Încălzeşte o lingură de unt într-o tigaie mai mare, rotundă.

    Toarnă jumătate din compoziţia de mai sus şi coace la foc mediu până devine aurie. 

    Împarte în 2 jumătăţi şi întoarce uşor amestecul.

    Se va forma ca o clătită pe care, la final, o rupi în bucăţi mai mici.

    Procedează la fel cu cealaltă jumătate a amestecului, dar ai grijă să păstrezi caldă clătita preparată prima dată.

    Apoi, amestecă-le într-o farfurie, pudrează cu zahăr, decorează cu afine şi serveşte cu budinca de vanilie preparată la primul pas si sos de kiwi.

    Sosul de kiwi se prepară astfel: decojeşte şi taie în bucăţi fructele de kiwi şi amestecă-le într-un blender cu miere şi suc de lămâie până capătă o consistenţă cremoasă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro