Kebab maur cu cartofi copți și sos de coriandru

Kebabul ăsta maur - Pinchos Morunos - e o rețetă andaluză care aduce la un loc niște arome simple care se combină perfect. S-a potrivit foarte bine cu carfotii copți cu boia, dar mai ales cu sosul verde de coriandru - mojo del cilantro - care e originar din insulele Canare.
-
Ingrediente pentru kebab (pentru 4 porții)
- 1 kg mușchi de porc
- 200 ml ulei de măsline extravirgin
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri de boia dulce
- 1 lingură de boia iute
- 1 linguriță de semințe de chimen măcinate
Ingrediente pentru mojo del cilantro
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 3-4 căței de usturoi
- 1 linguriță de semințe de chimen măcinate
- 150 ml ulei de măsline extravirgin
- 50 ml oțet de vin alb
- sare
Ingrediente pentru cartofi
- 1 kg cartofi (de preferat cartofi noi)
- 2 linguri de boia iute
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare
Rețetă
Am curățat mușchiul de porc
Într-un castron, am făcut o marinadă din uleiul de măsline, vinul alb, boiaua dulce și cea iute și chimenul măcinat. Le-am amestecat bine.
Am tăiat mușchiul în bucățele de 2 cm și l-am pus în marinadă, amestecând bine cu mâna. Apoi am acoperit vasul cu folie de plastic și l-am dat la frigider pentru 2 ore.
Am făcut apoi sosul verde de coriandru. Am pisat bine usturoiul, chimenul și am tocat mărunt-mărunt frunzele de coriandru. Am pus apoi uleiul de măsline, oțetul și puțină sare și le-am amestecat cu blenderul, apoi am dat la frigider (acoperit, desigur, cu folie de plastic)
Cât sosul și carnea au stat la frigider, am spălat bine cartofii și i-am pus la fiert în apă cu puțină sare.
Când au dat în clocot, i-am mai lăsat 10 minute, apoi i-am scos. I-am curățat și i-am amestecat cu boiaua și uleiul de măsline.
Apoi i-am pus la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, la foc mediu, întorcându-i din când în când, până s-au copt. Între timp, am scos carnea din marinadă, am înfipt-o pe țepușe pentru frigărui și am pus-o pe grătar.
Am lăsat-o câte 2 minute pe fiecare parte.
La final, am scos cartofii și i-am pus pe farfurie alături de kebab și se mojo del cilantro.
Combinația de gusturi exotice o să facă fericit orice musafir. Poftă bună :)

Andrei asta este o reteta pe care o voi incerca. Arata foarte apetisant si imi pare destul de rapid de facut. Pot lasa carnea la marinat un timp mai scurt?
Nu-ti spun ce pofta mi-ai facut! Sigur voi incerca reteta, dar...fara sosul verde de coriandru, fiindca n-am gasit niciodata coriandru verde, ci doar uscat.
Mama, gasesti coriandru verde in vreun hypermarket gen carrefour @Andra - poti, dar eu ti-as recomanda s-o lasi chiar mai mult. In rest, ai dreptate, se face rapid.
COMPLIMENTE NE AJUTA.TI CU MULTE SFATURI
E aproape miezul noptii si nu ma pot opri din salivat in fata acestei poze. :)) Pare absolut delicios.