Kebab maur cu cartofi copți și sos de coriandru

01.08.2018 5 comentarii

Kebabul ăsta maur - Pinchos Morunos - e o rețetă andaluză care aduce la un loc niște arome simple care se combină perfect. S-a potrivit foarte bine cu carfotii copți cu boia, dar mai ales cu sosul verde de coriandru - mojo del cilantro - care e originar din insulele Canare.

  1. Ingrediente pentru kebab (pentru 4 porții)

    • 1 kg mușchi de porc
    • 200 ml ulei de măsline extravirgin
    • 100 ml vin alb sec
    • 2 linguri de boia dulce
    • 1 lingură de boia iute
    • 1 linguriță de semințe de chimen măcinate

    Ingrediente pentru mojo del cilantro

    • 1 legătură de coriandru proaspăt
    • 3-4 căței de usturoi
    • 1 linguriță de semințe de chimen măcinate
    • 150 ml ulei de măsline extravirgin
    • 50 ml oțet de vin alb
    • sare

    Ingrediente pentru cartofi

    • 1 kg cartofi (de preferat cartofi noi)
    • 2 linguri de boia iute
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • sare

    Rețetă

    Am curățat mușchiul de porc

    Kebab maur - muschiul de porc se curata

    Într-un castron, am făcut o marinadă din uleiul de măsline, vinul alb, boiaua dulce și cea iute și chimenul măcinat. Le-am amestecat bine.

    Kebab maur - se amesteca uleiul, vinul, boiaua si chimenul pentru marinada

    Am tăiat mușchiul în bucățele de 2 cm și l-am pus în marinadă, amestecând bine cu mâna. Apoi am acoperit vasul cu folie de plastic și l-am dat la frigider pentru 2 ore.

    Kebab maur - carnea se amesteca in marinada

    Am făcut apoi sosul verde de coriandru. Am pisat bine usturoiul, chimenul și am tocat mărunt-mărunt frunzele de coriandru. Am pus apoi uleiul de măsline, oțetul și puțină sare și le-am amestecat cu blenderul, apoi am dat la frigider (acoperit, desigur, cu folie de plastic)

    Kebab maur - pentru sosul de coriandru se amesteca usturoiul, coriandrul, chimenul, uleiul de masline si otetul

    Cât sosul și carnea au stat la frigider, am spălat bine cartofii și i-am pus la fiert în apă cu puțină sare.

    Kebab maur - cartofii se fierb in coaja

    Când au dat în clocot, i-am mai lăsat 10 minute, apoi i-am scos. I-am curățat și i-am amestecat cu boiaua și uleiul de măsline.

    Kebab maur - cartofii se curata si se amesteca cu boia si ulei de masline

    Apoi i-am pus la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, la foc mediu, întorcându-i din când în când, până s-au copt. Între timp, am scos carnea din marinadă, am înfipt-o pe țepușe pentru frigărui și am pus-o pe grătar.

    Kebab maur - carnea se pune pe tepuse pentru frigarui si se pune pe gratar

    Am lăsat-o câte 2 minute pe fiecare parte.

    Kebab maur - carnea se intoarce pe toate partile pe gratar

    La final, am scos cartofii și i-am pus pe farfurie alături de kebab și se mojo del cilantro.

    Kebab maur - se serveste cu cartofii copti si sosul de coriandru

    Combinația de gusturi exotice o să facă fericit orice musafir. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andra Fernandez

    Andrei asta este o reteta pe care o voi incerca. Arata foarte apetisant si imi pare destul de rapid de facut. Pot lasa carnea la marinat un timp mai scurt?

    26.07.2010
  • Mamanu

    Nu-ti spun ce pofta mi-ai facut! Sigur voi incerca reteta, dar...fara sosul verde de coriandru, fiindca n-am gasit niciodata coriandru verde, ci doar uscat.

    26.07.2010
  • andrei crivat

    Mama, gasesti coriandru verde in vreun hypermarket gen carrefour @Andra - poti, dar eu ti-as recomanda s-o lasi chiar mai mult. In rest, ai dreptate, se face rapid.

    26.07.2010
  • POP

    COMPLIMENTE NE AJUTA.TI CU MULTE SFATURI

    26.07.2010
  • Loana

    E aproape miezul noptii si nu ma pot opri din salivat in fata acestei poze. :)) Pare absolut delicios.

    26.07.2010
Autor: Andrei Crivăț