La Bistro d'Auguste

25.02.2010 8 comentarii
 1. trimis de Adrian Cristea

  Vreau sa vă aduc la cunoștință experiența mea dintr-un restaurant din Lyon, Franța. De fapt, acesta este restaurantul Hotelului "Kyriad Lyon Perrache", dar care este deschis și publicului, adică celor care nu sunt cazați la hotel.

  "La Bistro d'Auguste", pentru că acesta era numele restaurantului, este pe malul Rohnului, într-o zonă liniștită, foarte aproape de centrul vechi al orașului, la 5 minute de Gara Perrache și circa 35 de minute de Aeroportul Lyon Saint Exupery.  Restaurantul adăpostește și o adevărată colecție de exponate de aparate de fotografiat sau de filmat, ținând cont de faptul că frații Lumierre, inventatorii aparatului de filmat, sunt din Lyon și acolo au efectuat primele înregistrări pe peliculă. 
        


  A fost o experiență deosebită și am fost servit excepțional de către personalul restaurantului. Am gustat diferite feluri de mâncare, dar din păcate nu am reușit să fac fotografii ale felurilor de mâncare consumate, pentru că nu am știut de acest concurs. În schimb am făcut fotografii ale restaurantului în interior și în exterior.  Micul dejun era servit în manieră bufet, din care îți puteai alege tot ceea ce îți doreai, bineînțeles, îndrumat indeaproape de către ospătarii localului, care te serveau și îți răspundeau la toate întrebările solicitate. Prânzul și cina erau servite într-un mod deosebit, ospătarii îți prezentau meniul și îți sugerau diferitele feluri de mâncare sau specialitatea bucătarului.

  Adresa acestui nemaipomenit loc este : Franta, Lyon, 24 Quai Perrache, 69002. Tel. 33-478-371664.
  Într-un cuvânt, un local excepțional și un loc pe care nu trebuie să îl pierdeți atunci când veți trece prin Lyon.
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • JAVLA PETRUTA CARMEN

  In judetul Alba, intre Arieseni si Scarisoara, in comuna Garda de Sus, o mincare super la Mama Uta. Servirea este ireprosabila, Mancarea este foarte buna exact ca la mama acasa. Pretul este accesibil. Peisajul superb.

  25.02.2010
 • Cristea Ana

  Imi place foarte mult acest articol/prezentare, iar persoana care l-a scris este un cunoscut foarte apropiat si as dori sa stiu cum il pot vota. Va multumesc

  04.03.2010
 • eBucataria

  @Cristea Ana - se va putea vota din 11 martie, cand se incheie concursul

  04.03.2010
 • Cristea Ana

  Multumesc pentru raspuns, dar in regulament scrie : "

  05.03.2010
 • eBucataria

  da, dar dupa regulament a aparut si aceasta stire, care poate fi vazuta in coloana din dreapta - Concursul se prelungeste

  05.03.2010
 • cristina elena urse

  22 de stelute argintii pt cronicuta ta....a fost prima din concurs...si stii ca prima dragoste nu se uita niciodata! Pup! :)

  15.03.2010
 • Cristea Adrian

  Ce bucurie pentru cei care au un IP dinamic, pot vota la nesfarsit, am vazut articole cu 300 de voturi din rimele 2 zile. Foarte ciudat sau poate are foarte multi prieteni.

  17.03.2010
 • eBucataria

  Domnule Cristea, urmarirea voturilor NU se face pe baza de IP. avem alte sisteme de verificare.

  17.03.2010
Autor: ebucataria.ro