La Piazzetta, Cluj-Napoca

07.03.2010 4 comentarii
 1. articol trimis de Alexandra Crăciun

  Nu am ajuns să călătoresc în Italia însă cu siguranță primul lucru pe care l-aș face ar fi să mă așez pe o bancă într-o ”Piazza”, poate chiar celebra Navona, cu un cappuccino în față într-o seară de vară. Să stau și să analizez spectacolul vieții și oamenii, așa cum îi poate privi cineva de la depărtare.

  Ei bine, dacă nu am ajuns eu în Italia, a venit ea la mine. Și unde altundeva, decât în Cluj, prin intermediul restaurantului ”La Piazzetta”.  Boem și cu un design original, restaurantul a apărut în peisajul clujean aproximativ acum două luni și propune un meniu bazat pe preparate specific italiene: mai multe sortimente de pizza (făcută în cuptor de lemne), paste și dulciuri.
   


  Am ajuns la restaurant undeva în jurul orei 18:30, într-o sâmbătă și spre surprinderea mea, mai existau încă destule mese neocupate. Am profitat de ocazie și am ales un loc la etaj, însă bucuria s-a transformat destul de repede în dezamăgire. Cu o senzație deranjantă de curent la urechile noastre, a trebui să ne mutăm la o altă masă.
  Cât despre servire, un chelner ne-a dat meniurile, altul ne-a preluat comenzile și bineînțeles, preparatele au fost aduse de un altul. Amabil și ospitalier, personalul restaurantului se mișca cu o rapiditate ieșită din comun, răspunzând cu promptitudine la cererile clienților. Totuși mi-ar fi plăcut mai mult varianta în care aveam un singur om care se ocupa de noi.
   
  Prietena mea a comandat o salată cu pui și eu am încercat o  lasagna
  .
  Comanda a venit repede iar preparatele au fost gustoase, fără să fie nevoie să mai adăugăm condimente. Lasagna a fost delicioasă și am făcut rapid curățenie în farfurie. Cât despre salată, puiul părea să fie un pic uscat însă sosul era delicios și legumele proaspete.  Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atmosfera. Am avut senzația că mă aflam într-o piazetta italiană, pe ritmul pieselor celebrului Toto Cutugno (sau alte piese în limba italiană), cu chelnerii care agitau un pic lucrurile și oamenii care se bucurau de timpul liber. Design-ul restaurantului este foarte inspirat iar ideea de piață a fost redată cu măiestrie.
  Cu siguranță o să revin, pare un loc bun pentru organizarea unei zile onomastice sau pentru o seară cu prietenii apropiați.printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • Vlady

  Mie

  12.03.2010
 • Nistor Mihaela

  Restaurantul arata foarte bine, are ceva deosebit! Eu prefer portiile mai mici, ca sa pot comanda si desert :) .

  15.03.2010
 • Roxi

  Bine bine, portii mici.. dar acolo am vazut cele mai mici bruschette din viata mea :)) nu cred ca te refereai la acel "mic pe care m-am vazut eu :))

  09.04.2010
 • Sergiu

  Este meniul cu preturi publicat pe www.lapiazzettacluj.ro

  13.04.2010
Autor: ebucataria.ro