Lasagna cu pui şi sos de brânză

11.11.2015 0 comentarii

Cine nu iubeşte lasagna? Delicioasă, uşor de făcut şi cu un gust atât de bogat în arome, noi ne-am oprit la o delicioasă lasagna cu pui şi sos de brânză!

  1. Ingrediente

    10 foi lasagna (poţi folosi şi foi de lasagna cu spanac pentru un plus de savoare)
    1 piept de pui
    1 lingură ulei de măsline
    1- 2 prafuri sare
    1-2 prafuri piper
    1 praf busuioc
    1 praf cimbru
    un pic de piper
    un praf oregano
    350 g brânză de capră sau o brânză mai tare
    1 ou
    50 g parmezan ras
    Pentru sosul de brânză:
    1 lingură unt
    ½-1 lingură făină
    2 ½ căni lapte
    100 g parmezan
    300 g mozzarella mărunţită

    Mod de preparare

    Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe pachet. Nu le lăsa, însă, prea mult, nu trebuie să fie foarte moi.

    Clăteşte cu apă rece, scurge-le şi lasă-le deoparte.

    Între timp, ia pieptul de pui dezosat şi curăţat de piele, spală-l şi taie-l în bucăţi foarte mici.

    Încălzeste uleiul de măsline într-o tigaie mai mare, adaugă bucăţile de pui, sare, piper şi condimentele (busuioc, cimbru, oregano).

    Lasă până când carnea devine rumenie, aproximativ 5 minute.

    Dă deoparte.

    Într-un bol mai mare amestecă brânza de capră, oul şi cele 50 g de parmezan. Toarne-le apoi peste carne şi lasă-le deoparte.

    Prepară sosul de brânză astfel: topeşte untul la temperatură moderată, adaugă făina până când se îngroaşă. Poţi folosi şi mai puţină făină, dar sosul va fi astfel ceva mai lichid, însă la fel de gustos. Toarnă apoi laptele şi adu la punctul de fierbere.

    Atunci, adaugă 100 g de parmezan, 200 g de mozzarella mărunţită şi amestecă până când se topesc.

    În acest moment poţi asambla lasagna: unge cu un pic de ulei de măsline un vas termorezistent, aşază 3-4 dintre foile de lasagna pe fundul vasului, adaugă mixtura de carne peste care am pus amestecul de brânză de capră şi ou şi apoi câte 1-2 linguri din sosul de brânză. Apoi, din nou, 2-3 foi de lasagna, iar mixtura de carne, sos de brânză şi procedează astfel până sus.

    La final, ultimul strat ar trebui să fie de mozarella peste care mai torni un pic de sos.

    Dă la cuptor şi lasă până se rumeneşte, aproximativ 30-40 de minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro