Lasagna vegetariană

Ori de câte ori îţi doreşti ceva uşor, fără carne, în loc de clasicele mâncăruri cu legume, optează pentru o reţetă simplă şi savuroasă: lasagna vegetariană!
-
Ingrediente
1 pachet foi de lasagna
1 ardei capia roşu
3 roşii
1 vânătă
1 dovlecel
7 ciuperci
sos de roşii
sare, piper
pătrunjel
brânză
parmezan
ulei
Mod de preparare
Realizează mai întâi umplutura de legume.
Încinge câteva linguri de ulei şi adaugă legumele tăiate cubuleţe: ardeiul, roşiile, vânăta, dovlecelul.
Căleşte aproximativ 5 minute, după care adaugă ciupercile şi sosul de roşii.
Sărează, piperează şi, mai spre sfârşit, adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Apoi, pune apă la fiert, într-o cratiţă ceva mai largă pentru a avea loc foile de lasagna şi adaugă aici puţin ulei pentru ca foile să nu se lipească între ele.
Când apa fierbe, adaugă foile de lasagna şi lasă-le puţin, cât să nu mai fie rigide.
Unge cu unt sau ulei de măsline un vas termorezistent şi pune primul strat de lasagna.
Peste, adaugă un strat mai gros de sos de legume, rade brânză şi continuă cu un alt strat de foi de lasagna, iar sos, apoi foi, până sus.
Deasupra, toarnă sos de roşii, rade brânză şi parmezan.
Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
La servire, presară peste şi pătrunjel proaspăt.
