Legume asortate, cu orez

Lasă deoparte preparatele banale pentru această opţiune simplă, dar atât de gustoasă şi savuroasă: legume asortate, cu orez! Vezi mai jos toate ingredientele!
-
Ingrediente
1 cană orez alb cu bob rotund
3 căni apă plată
1 cană mazăre de la borcan
1 cană porumb dulce, fiert
1 ceapă albă
3 cartofi mai mici
3 morcovi
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
Sare, piper
Ule de măsline
Măsline negre
Mod de preparare
Prepară orezul: pune la fiert 3 căni de apă. Când dă în fiert, adaugă cana de orez şi lasă până se încheagă, este fiert şi absoarbe toată apa.
Spală şi taie după preferinţă cartofii şi morcovii. Pune-i la fiert, odată cu apa şi lasă-i să fiarbă.
Când sunt gata, scoate-i şi trage-i la tigaie cu o lingură de ulei de măsline.
Adaugă tot aici ardeii graşi şi 1 ceapă tăiată mai mare.
Lasă-le cam 3 minute, după care scoate-le şi adaugă legumele peste orez.
Continuă cu mazărea, porumbul şi măslinele negre.
Asezonează cu sare, piper şi puţin ulei de măsline.
