Legume cu caşcaval la cuptor

Când asociezi legumele cu smântână şi caşcaval nu se poate să nu iasă un preparat delicios! Pregăteşte-te de un festin culinar: legume cu caşcaval la cuptor!
-
Ingrediente
200 g mazăre boabe
200 g morcov
5 roşii
2 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2 cartofi
7-8 ciuperci
200 g smântână
2 ouă
Sare, piper
Brânză sau caşcaval
Mod de preparare
Taie toate legumele cubuleţe sau felii (în afară de roşii), şi pune-le în apă fiartă. Lasă-le să fiarbă aproximativ 15 minute.
Când sunt gata, scoate-le într-un bol, sărează şi piperează.
Unge un vas de yena cu ulei şi tapetează cu făină.
Aşază primul strat de legume fierte, ornează cu roşii tăiate rondele sau felii, după care toarnă peste un amestec format din smântână cu un ou bătut. După aceea, se rade brânză sau caşcaval.
Pune un alt strat de legume, din nou amestecul de smântână cu un alt ou bătut, iar la final rade peste caşcaval.
